"Tramp je u panici, Bajden će razbiti na izborima" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Tramp je u panici, Bajden će razbiti na izborima”

Izborni štab Džoa Bajdena saopštio je da je televizijski spot Donalda Trampa dokaz da je on “u panici” i da zna da će ga Bajden “razbiti na izborima”.

Saopštenje je izdato kao reakcija na vest da je Tramp potrošio osam miliona dolara na reklamu u kojoj je glavna tema rad bivšeg potpredsednika na borbi protiv korupcije u Ukrajini.

Kampanja sa reklamnim spotovima, koja uključuje još dva miliona dolara od Nacionalnog komiteta republikanaca, ima za metu demokrate u ključnim američkim okruzima, a dolazi u trenutku kada se Tramp suočava sa istragom koja može dovesti do njegovog opoziva, nakon optužbi neimenovanog uzbunjivača da je Tramp vršio pritisak na ukrajinskog predsednika da istraži Bajdena i njegovog sina Hantera.

U Trampovom spotu ističu se Bajdenovi napori da uslovi pomoć Ukrajini otpuštanjem glavnog tužioca i tvrdi se da je otpušteni tužilac istraživao Hantera Bajdena, prenosi AP.

Tužilac ustvari nije sproveo nijednu veliku antikorupcijsku istragu, zbog čega su međunarodni donatori Ukrajine nezadovoljni, navodi AP.

Agencija dodaje da je zahtevom za smenu tužioca, Bajden, predsednički kandidat demokrata, predstavljao zvanični stav američke administracije, koji su delili zapadni saveznici SAD i mnogi u Ukrajini.

Demokrate su u spotu optužene da pokušavaju da “pokradu izbore 2020. godine” opozivom Trampa.

“Tramp je u panici. On pokušava da ocrni protivnika, ali neće uspeti. Donald Tramp se plaši Džoa Bajdena, jer će ga on razbiti kao zvečku”, navela je Kejt Bedingfild, zamenik menadžera Bajdenove kampanje.

Tramp je u upredizbornim anketama ove godine stalno bio iza Bajdena, navodi AP.

b92

Danas objavljeno

Podnesen izvještaj protiv v.d. direktora Republičkog zavoda za geološka istraživanja

M.

Ankara pregovara sa Moskvom i Kijevom o otvaranju koridora

M.

Moskva optužila Vašington: Pokušaj da od NATO naprave svjetskog policajca

M.

Ostavite komentar