Tramp: Demokrate uništavaju američki život, vode u depresiju - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Tramp: Demokrate uništavaju američki život, vode u depresiju

Džejnsvil — Na političkm skupovima u državama Mičigen i Viskonsin, predsednik Donald Tramp je optužio tzv. levicu – demokrate, da pokušavaju da uništi američki način života

Kako podseća AP, ove države imale su presudnu ulogu u Trampovoj pobedi na izborima održanim 2016. godine, ali trenutna situacija nije u predsednikovu korist.

Tramp je na svojim skupovima otpužio demokrate, koje naziva levicom, da žele da izbrišu američku istoriju i vrednosti.

Američki predsednik je rekao da bi pobeda njegovog rivala Džoa Bajdena dovela do “najveće depresije u istoriji zemlje” i pretvorila Mičigen u “izbeglički kamp”.

“Demokratska stranka koju ste nekada poznavali, više ne postoji”, istakao je Tramp.

On je rekao da je Bajden doveo građane u opasnost, ne navodeći nikakva obrazloženja za to.

Govoreći o krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa, predsednik je upozorio da bi Bajden produžio njeno trajanje, zatvorio zemlju i odložio upotrebu vakcine, iako zdravstveni eksperti ističu da bi epidemiološka situacija u zemlji bila daleko bolja da je Trampova administracija reagovala brže i odlučnije.

Mračna poruka koju je Tramp uputio na političkim skupovima održanim u dve države Srednjeg zapada dešava se u trenutku kada istraživanja javnog mnjenja pokazuju da je Bajden favorit na izborima.

U pokušaju da spreči glasače da se okrenu protiv njega, Tramp nastoji da demokrate predstavi kao “antiameričke radikale” i tvrdi da neopredeljeni građani imaju “moralnu dužnost” da se pridruže Republikanskoj stranci.

Tramp je nastavio da održava političke skupove uprkos pretnji koronavirusa, zbog kojeg je bilo hospitalizovan na nekoliko dana ranije u toku meseca. Predsednik strahuje da bi mogao da izgubi na izborima u Mičigenu i Viskonsinu, dvema državama koje su bile ključne za njegovu pobedu 2016. godine.

B92

Danas objavljeno

Korona u Njemačkoj odnijela više od 10.000 života

V.R.

Prijeti li Hrvatskoj potpuno zatvaranje od ponedeljka?

V.R.

Kanibalizam među putnicima u kontejneru?

V.R.

Ostavite komentar