Tramp: Bio sam sarkastičan, htio sam da vidim šta će se dogoditi - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Tramp: Bio sam sarkastičan, htio sam da vidim šta će se dogoditi

Američki predsjednik Donald Tramp rekao je da je bio sarkastičan kad je predložio da se korona virus liječi ubrizgavanjem sredstava za dezinfekciju bolesnicima, što je izazvalo lavinu zgražanja i osuda zdravstvene zajednice širom svijeta.

Tramp je na press konferenciji u Bijeloj kući u četvrtak rekao kako bi bilo “zanimljivo” istražiti može li dezinficijens ubiti virus u organizmu kao što ga ubija vani.

Naučna zajednica i brojni stručnjaci optužili su ga da su njegove izjave “opasne”.

“Bilo je to sarkastično pitanje novinarima poput vas, samo da vidim šta će se dogoditi”, rekao je Tramp nakon svega predstavnicima medija.

Njegove riječi u četvrtak bile su upućene doktorici Debori Birks, koja koordiniše predsjednikovu radnu grupu za korona virus, a koja nimalo nije stekla utisak da se radi o sarkazmu, nego je djelovala šokirana i pravila se kao da Trampa ne poznaje.

I američki mediji pišu u petak da ništa u Trampovom tonu ili govoru tijela nije upućivalo da je sarkastičan, prenosi “Radiosarajevo.ba”.

Nakon što su ga novinari u petak nekoliko puta to pitali, Tramp je kazao da ne podstiče ljude da konzumiraju sredstva za dezinfekciju.

nn

Danas objavljeno

Jak zemljotres uzdrmao istočnu Indoneziju

M.

Počeo Velikogospojinski post

M.

HAPŠENJE U BANJALUCI: Muškarac iz Njemačke pucao iz pištolja u koloni auta

M.

Ostavite komentar