Tramp: "Amerika je postala zemlja trećeg svijeta" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Tramp: “Amerika je postala zemlja trećeg svijeta”

Svetska zajednica je izgubila poštovanje prema američkom narodu i Americi, rekao je Donald Tramp.

Takođe je izrazio zabrinutost što druge zemlje u svetu više ne poštuju i ne slušaju Vašington.

SAD su na mnogo načina postale zemlja trećeg sveta, izjavio je Tramp.

“Mi smo na mnogo načina zemlja trećeg sveta. Mi smo zemlja čija ekonomija posustaje, čiji su lanci snabdevanja poremećeni, prodavnice nisu pune,čiji paketi ne stižu do adresa i čiji je obrazovni sistem na dnu bilo koje liste”, citira TAS S.

Kako je ranije izjavio ruski predsednik Vladimir Putin, specijalna vojna operacija u Ukrajini označila je početak sloma američkog svetskog poretka i prelazak na istinski multipolarni svet, koji se zasniva ne na liberalnom globalističkom egocentrizmu Sjedinjenih Država, već na istinski suverenitet naroda.

Ranije je rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo SAD da se uzdrže od akcija koje podrivaju regionalnu stabilnost i međunarodnu bezbednost i da priznaju realnost da nema mesta za američku hegemoniju.

“Posrnula ekonomija, problemi sa hranom i loše obrazovanje učinili su Sjedinjene Države zemljom Trećeg sveta”, izjavio bivši predsednik SAD Donald Tramp.

Prema rečima Trampa, glavni problem Sjedinjenih Država je gubitak autoriteta u svetskoj zajednici.

“Što je možda najvažnije, mi smo zemlja koja se više ne poštuje i ne sluša u svetu. Mi smo narod koji je postao šala”, zaključio je Tramp.

Danas objavljeno

Evropu čeka novi talas virusa

M.

Osuđeno deset profesora srednje škole u Rudom

M.

Vučić: Neće nas bombardovati

M.

Ostavite komentar