TRAJALO SAMO PAR MINUTA Špirić, Čović i Izetbegović tajnoviti nakon sjednice Kolegijuma - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

TRAJALO SAMO PAR MINUTA Špirić, Čović i Izetbegović tajnoviti nakon sjednice Kolegijuma

Završena je sjednica Kolegijuma Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, a na kojoj su bili prisutni svi članovi, odnosno predsjedavajući Dragan Čović (HDZ) i njegovi zamjenici Bakir Izetbegović (SDA) i Nikola Špirić (SNSD).

Sjednica je trajala svega nekoliko minuta, a nakon nje nijedan od čelnika rukovodstva Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH nije se obratio medijima.

Još uvijek nije u poznato kako je uopće izgledala sjednica Kolegijuma Doma naroda PS BiH s obzirom na to da je SNSD juče najavio blokadu odlučivanja u svim institucijama BiH.

Prema saznanjima, za sada je sigurno jedino da će sutra biti održana sjednica Doma naroda PS BiH koju je ranije zakazao Dragan Čović.

SNSD i opozicione stranke iz Republike Srpske juče su donijele odluku da ne učestvuju u odlučivanju u institucijama BiH, a sve kako bi prisilile SDA i HDZ BiH da usvoje zakon o Ustavnom sudu BiH kojim će se ukinuti strane sudije u najvišoj sudskoj instanci države BiH.

Detaljnije informacije o toku sjednice Kolegijuma Doma naroda PS BiH biće dostavljene javnosti u saopštenju Parlamentarne skupštine BiH.

(Klix)

Danas objavljeno

Tajni snimak otkrio: Medicinska sestra “vakcinisala” antivaksere u maramicu

M.

Muškarac u briselskom metrou gurnuo ženu na šine u trenutku nailaska voza

M.

Zaplijenjeno više od 14 kg droge, uhapšen Crnogorac

M.

Ostavite komentar