Tragična sudbina jedne od najvećih dječijih zvijezda devedesetih - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Tragična sudbina jedne od najvećih dječijih zvijezda devedesetih

Jedan od najperspektivnijih dečijih glumaca 1990-ih, Kristofer Petije, trebalo je da ima blistavu karijeru.

Svoju najzapaženiju ulogu ostvario je u komediji iz 1991. godine “Don’t Tell Mom the Babysitter’s Dead” sa Kristinom Eplgejt. Glumio je još i u filmovima “Boys” i seriji “The Young Riders”, gde je tumačio lik mladog odmetnika Džesija Džejmsa.

Petije se probijao u svetu glume isto kada i njegovi prijatelji Leonardo Dikaprio i Tobi Megvajer. Pored toga što su se družili, njih trojica su često i konkurisali za iste uloge.

Kritičari su mu predviđali svetlu budućnost u Holivudu, ali je, nažalost, doživeo tešku sudbinu mnogih koji postanu zvezde tako mladi.

U tinejdžerskim godinama, Petije je ušao u svet droge, iz kog više nikada nije u potpunosti izašao. Preminuo je 2000. godine od predoziranja, a imao je samo 24. godine u tom trenutku. Obdukcija je pokazala da je kombinovao kokain, propoksifen i dijazepam, što ga je koštalo života, prenosi portal Showbuzz.

Njegovo telo je kremirano, a pepeo je posut po Topanga Kanjoj bulevaru, u Santa Monici.

Petijeova poslednja uloga bila je u jednoj epizodi serije “Sudija Ejmi” iz 1999. godine, a nakon što je preminuo, njegov učitelj glume Kevin Mekdermot osnovao je stipendiju koja nosi njegovo ime, i kojom se pomaže i drugim malim glumcima da upišu školu koju je Petije prošao.

Danas objavljeno

Povratak Heder Loklir – u mini haljini na premijeri filma

Zeljka

Izvršni direktor kompanije Nike priznao da je ubio tinejdžera – zbog toga ispaštao

Zeljka

Dodjela nagrada Zlatni Globus odložena za januar

Zeljka

Ostavite komentar