Tragičan život Vitni Hjuston, muzičke legende 20. vijeka - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Tragičan život Vitni Hjuston, muzičke legende 20. vijeka

Američka pjevačica anđeoskog glasa Vitni Hjuston preminula je 11. februara 2012. u 50 godini života, a na današnji dan, 9. avgusta, proslavila bi svoj 57. rođendan.

Prema podacima iz Ginisove knjige rekorda, Hjustonova je bila ženski izvođač sa najviše nagrada. Na spisku njenih nagrada nalazi se 415 priznanja, uključujući 2 nagrade Emi, 6 Gremija, 30 nagrada Bilbord mjuzik i 22 nagrade Amerikan mjuzik. Hjustonova je takođe bila jedna od najtiražnijih pevačica, prodavši preko 200 miliona albuma i singlova širom sveta.

Dana 11. februara 2012, publicistkinja Kristen Foster objavila je vest da je Vitni Hjuston umrla u 50. godini života. Ona je pronađena u kadi hotelskog apartmana 434 „Beverli Hilton” hotela, bez svesti i utopljena u vodu; naknadno je proglašena mrtvom. Kao neposredan uzrok smrti navedeno je slučajno davljenje. 22. marta 2012. kancelarija okružnog mrtvozornika Los Anđelesa je za uzrok smrti navela davljenje i posledice srčane bolesti i upotrebe kokaina.

Stariji rođaci i danas se sećaju kako je bila predivno dete, a uz lepotu pričalo se i o njenim vokalnim sposobnostima. Njena majka bila je učiteljica pevanja pa je tako i sama Vitni odrastala uz muziku, a najviše gospel, u koji se zaljubila. Ali ta ljubav nije bila dugog veka. Uništila ju je afera koju je njena majka Sisi Hjuston imala sa sveštenikom i zbog koje su se njeni roditelji razveli.

U to je vreme njena majka je bila prateći vokal poznatim muzičarima kao što su Elvis Prisli i Areta Frenklin. Vitni je još kao tinejdžerka pratila majku na njenim nastupima, a 16. rođendan proslavila je uz kokain, piše BBC. U ranim 20-im postala je superzvezda manekenskog izgleda i neverovatnih glasovnih sposobnosti. Izgledala je poput ‘američke slatke devojke’ koja dolazi iz dobre hrišćanske porodice.

Do 1992. godine, Vitni je bila na vrhu sveta što se tiče njene muzičke karijere, ali je njen privatan život od tog momenta počeo da izmiče kontroli.

Te godine, pevačica se ludo zaljubila i udala za R&B pevača, Bobija Brauna. Na početku, uživali su u braku, ljubavi i strasti, ali vrlo brzo, njihov odnos se promenio i to zbog nekontrolisane upotrebe droga, koja je postala centar njihovog sveta.

Umrla je u 50. godini, 11. februara 2012. godine u Los Anđelesu, Beverli Hils hotelu, gde se sledeće veće održavala ceremonija dodela Gremi nagrada na koju je bila pozvana. Vitni je nekoliko dana pre toga bila viđena na zabavi koja se održava pre Gremija.

Ona je poslednji put javno nastupila dan ranije, kada se sasvim neplanirano popela na scenu tokom zabave povodom predstojeće dodele Gremi nagrada i otpevala deo pesme “Yes Jesus Loves Me”.

Policija je slučaj zatvorila sa objašnjenjem da je pevačica umrla u kadi, tako što se slučajno udavila. Kasnije, autopsija je pokazala da je pevačica u krvi imala preveliku dozu narkotika i lekova.

Na njenoj sahrani prisustvovali su prijatelji i porodica, a dirljiv govor, održao je njen dugogodišnji prijatelj, Kevin Kostner.

Izvor: Nova

Danas objavljeno

Džastin Timberlejk i Džesika Bil otkrili da su dobili drugo dijete

D

Kevin Kostner slavi 66. rođendan, bio je ribolovac, išao na test očinstva, a ovo nikad nije uradio

D

Šta vas odaje da ste “majstor” u krevetu

D

Ostavite komentar