11. Maja 2022.

Tragičan život, borba sa shizofrenijom, teško nasilje i misteriozna smrt obilježili su većinu života sina Nicka Cavea

Big Portal

Iako još uvijek nije potvrđeno kako je Jethro preminuo, javnost je upoznata s njegovom problematičnom mladosti. Intrigantno je to da je pušten iz zatvora uz kauciju dva dana prije smrti.

Najstariji sin Nicka Cavea, Jethro Lazenby, preminuo je u nedjelju u dobi od 31 godine, objavio je muzičar. Tragičan je to kraj života mladog manekena i glumca koji je slavnog oca, australskog rokera, upoznao tek sa sedam godina, a majka mu je nekadašnja manekenka Beau Lazenby.

Rođen je u Melbourneu 1991., i to dok je Cave bio u prvom braku s brazilskom novinarkom Viviane Carneiro. Gotovo u isto vrijeme Carneiro je na drugom kraju svijeta rodila sina Lukea. Sina proslavljenog muzičara i kantautora, kojeg prati reputacija da izvodi mračne i turobne pjesme, a neki slušatelji smatraju ih depresivnima, obilježio je tragičan život. Još u mladosti bio je vrlo problematičan, a tek se tijekom njegova boravka u zatvoru otkrilo da boluje od shizofrenije.

Podsjetimo, Cave se 1996. rastao od prve supruge, s kojom je dobio sina Lukea. Tri godine nakon razvoda se oženio Susie Bick te su rođeni blizanci Earl i Arthur. Upravo je Arthur prije sedam godina preminuo pri padu s litice pod utjecajem teških droga.

Iako mladi Australac Jethro nije želio poveznice sa slavnim ocem, niti je od njega imao veliku pomoć, često je na počecima koristio očevo prezime kako bi pokrenuo manekensku karijeru. Odnos s ocem opisao je kao vrlo napet, a ništa bolji nije bio ni onaj s majkom Beau, na koju je i fizički nasrnuo.

No to nije njegov prvi prekršaj. Problemi sa zakonom za Caveova sina počeli su 2018. godine, kad je napao tadašnju djevojku i prijetio joj da će je ubiti.

Ove godine u martu majka ga je zatekla pred vratima svoje kuće u Melbourneu nešto prije ponoći. Ipak, primila ga je u kuću, pripremila mu krevet, a potom se zaključala u svoju sobu. Ujutro je krenula svađa jer mu je odbila kupiti cigarete. Tokom svađe Jethro je izgubio kontrolu te ju je počeo žestoko udarati nogom u lice. Nakon što je otišao majka je pobjegla u obližnji pub i zamolila ljude da pozovu policiju. Jethro je uhićen nedugo nakon toga.

Na sudu se dugo polemiziralo treba li ga pustiti s obzirom na njegovo nestabilno zdravstveno stanje, shizofreniju i mentalne tegobe, kao i nasilnu prošlost. Kako bi se nagodio s tužiteljstvom, priznao je napad.

Izvor: tportal.hr

(S.P.)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare