Tragedija zavila Posušje u crno: Zatvoreni ugostiteljski objekti, zastave na pola koplja - BIGportal.ba
Hronika Vijesti

Tragedija zavila Posušje u crno: Zatvoreni ugostiteljski objekti, zastave na pola koplja

Nakon velike tragedija koja se danas dogodila u mjestu Tribistovo nedaleko od Posušja zatvoreni su svi ugostiteljski i drugi poslovni objekti koji su danas radili, a zastave su spuštene na pola koplja.

Vijest o smrti osmoro mladih osoba zavila je u crno cijelu BiH prvog dana 2021. godine.

Kako javlja reporterka portala Klix.ba na mjesto nesreće su stigla i vozila koja će odvesti beživotna tijela četiri djevojke i četiri mladića koji su imali između 18 i 19 godina.

Na kružnom toku u Posušju kod skretanja za Tribistovo na bilbordu je simbolično upaljeno osam svijeća čime je odata počast preminulima, a zatave su spuštene na pola kolja. Izrazi saučešća stižu iz svih krajeva BiH, ali i iz regiona.

Kako nezvanično saznajemo od mještana, u kući je bila i deveta osoba, ali je taj mladić nekoliko sati iza ponoći otišao s proslave Nove godine jer je rano ujutro morao ići na posao na skijalištu Blidinje.

Njega je navodno odvezao jedan od mladića koji se potom vratio u kuću gdje je preminuo.

Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje, ali zvaničan uzrok smrti biće poznat nakon uviđaja i obdukcije tijela. Osam preminulih pronašle su osobe iz susjedne vikendice.

“U susjednoj vikendici bile su takođe mlađe osobe koje su čekale Novu godinu. Oni su prvi primijetili da niko nije izašao iz vikendice koja se nalazila u blizini. Nakon toga su pokušali ući u vikendicu, ali vrata su bila zaključana. Jedan od njih je ušao i u prizemlju zatekao osam osoba u besvjesnom stanju, nakon čega je pozvao policiju”, izjavio je komesar MUP-a ZHK Milan Galić.

Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje plinom, ali nije mogao dati više detalja. Uviđaj je u toku, a policija će nakon njega objaviti nove informacije.

Danas objavljeno

Incident na sastanku SZO: Ućutkana Etiopija?!

M.

Milanović: U slučaju sukoba u Ukrajini, povlačimo hrvatske vojnike

M.

Maske su počele da padaju, na djelu je državni udar

M.

Ostavite komentar