STRADALA U ZEMLJOTRESU: Niko iz porodice Rama nije bio na sahrani nesuđene snaje albanskog premijera - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

STRADALA U ZEMLJOTRESU: Niko iz porodice Rama nije bio na sahrani nesuđene snaje albanskog premijera

Među brojnim žrtvama razornog zemljotresa koji je pogodio Albaniju bila je i djevojka sina premijera te zemlje Edija Rame, prenijela je italijanska Ansa, a potom i albanski mediji.

Gregor Rama je sa svojim Instagram pratiocima podijelio da je u ruševinama zemljotresom razorenog Drača pronađeno tijelo njemu bliske osobe, a mediji su odmah prepoznali da je u pitanju 24-godišnja Kristi Rici.

Kristi je zajedno sa tijelom njenog oca Eduarda (54) izvučena iz ruševina njihove šestospratne zgrade, a nekoliko sati kasnije su nađena i tijela njene majke Dolore (49) i brat Klausa (21). Dolore je bila frizerka, a Eduardo službenik.

Albanski portal Balkanweb danas je objavio vijest da je porodica Reci sahranjena u Draču. Četvoročlanu porodicu je na vječni počinak ispratilo nekoliko stotina Dračana, međutim, među prisutnima nije bilo ni Gregora, niti bilo kog člana porodice Rama.

Kristi je studirala dermatologiju na Medicinskom fakultetu u Tirani. Rektor ove ustanove Arben Gjata potvrdio je da je zemljotres 26. novembra presjekao snove buduće doktorke.

– Među žrtvama je i naša draga studentkinja Kristi Reci. Neka ona i sve žrtve ovog groznog dana počivaju u miru – napisao je on na svom Fesbuk profilu.

Prema italijanskoj agenciji Ansa, Gregor Rama i Kristi su bili zajedno nekoliko godina, ali su samo najbliži prijatelji znali za njihovu vezu.

Mediji podsjećaju da se sin albanskog premijera uvijek držao dalje od medijske pažnje, pa je vijest o smrti njegove djevojke prošla nezapaženo sve do momenta kada je on podijelio svoj gubitak na društvenoj mreži.

Gregor Rama je diplomirao na Likovnoj akademiji u Tirani, prateći stope svog oca slikara, kao i djeda, poznatog albanskog vajara. Rođen je krajem osamdesetih u prvom braku Edija Rame sa glumicom Matildom Makoci.

U malobrojnim intervjuima koje je dao Gregor je uvijek isticao da je njegova majka “osoba koju najviše voli”. Sa ocem ga više povezuje umjetnost nego politika u koju se nikada nije miješao.

– Želim da ljudi procijene ko sam na osnovu onoga što naslikam, a ne na osnovu mog prezimena – izjavio je on prošle godine na otvaranju svoje izložbe.

(Blic)

Danas objavljeno

Zaplijenjena droga od 10 miliona evra, hapšenje i u Srbiji

M.

Uoči sastanka sa Lavrovim iznenada preminuo ministar

M.

Petković: Kurti da prestane da obmanjuje javnost

M.

Ostavite komentar