31. Oktobra 2021.

Toyota treći put smanjuje globalnu proizvodnju

Big Portal

“Mislim da je najgori period završen”, izjavio menadžer za globalne nabavke Kazunari Kumakura. Toyota će u novembru proizvesti između 850.000 i 900.000 automobila širom sveta. To je za 15% manje od prethodnog plana za ovaj mesec

Uprkos ovom rezu, umanjena proizvodnja i dalje će biti rekordna za mesec novembar, pošto je plan proizvodnje povećan da bi se nadomestio manjak iz prethodnih meseci.

Kumakura je rekao da bi kompanija mogla da ostvari proizvodnju od milion automobila u jedanaestom mesecu kada ne bi bilo problema u lancu nabavki. Prošle godine je u ovom mesecu Toyota napravila 830.000 vozila.

Menadžer globalnih nabavki očekuje da će se proizvodnja oporaviti od decembra i da će kompanija učiniti sve što može da nadoknadi izgubljenu proizvodnju u fiskalnoj godini koja se završava 31. marta 2022. godine.

Toyota će u novembru izgubiti oko 50.000 jedinica u Japanu, a oko 50.000 do 100.000 u inostranstvu. Novembarsko umanjenje znatno je manje od oktobarskog i septembarskog, kada je kompanija bila primorana da sreže 40% proizvodnje u oba meseca.

Plan za čitavu fiskalnu godinu i dalje je da se napravi 9 miliona vozila. Ovaj broj obuhvata automobile marki Toyota i Lexus, ali ne i Daihatsu i Hino, koji takođe posluju u sastavu ove kompanije.

Izvor: Nacionalnaklasa

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare