Toyota razvija autobuse na vodonik sa Portugalcima - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Toyota razvija autobuse na vodonik sa Portugalcima

Japanski auto-gigant učvršćuje strateške veze sa portugalskim kompanijama CaetanoBus i Finlog u cilju proizvodnje autobusa sa vodoničnim gorivnim ćelijama.

S obzirom na sve veću opredeljenost evropskih zemalja i gradova za smanjenje emisije ugljen-dioksida u saobraćaju, trebalo bi očekivati da će komercijalna vozila, pre svega gradski autobusi, vrlo brzo biti elektrifikovani.

Zbog toga će Toyota Motor Europe (TME) dodatno proširiti svoju ponudu mobilnih rešenja pogona na vodonik, olakšavajući kompaniji CaetanoBus postizanje dugoročnih ciljeva, i prateći dosadašnje napore za razvoj i plasman autobusa sa nultom emisijom, kažu u japanskom proizvođaču automobila.

TME je već započela sa transferom Toyotine tehnologije gorivnih ćelija kompaniji CaetanoBus, namenjene prvim autobusima sa pogonom na vodonik, koji imaju autonomiju u vožnji od 400 kilometara.

Sa druge strane, portugalska kompanija Finlog će raditi na razvoju kompletne ponude lizinga, usmerene na autobuske firme.

Koristeći svoje znanje i iskustvo s iznajmljivanjem putničkih automobila i autobusa, kompanija će u brojnim evropskim gradovima proširiti svoju ponudu za mobilnost sa nultom emisijom, saopštio je japanski auto-gigant.

B92

Danas objavljeno

Škoda Fabia u karavanskoj verziji definitivno ukinuta

Vanja A

Renault i Mathieu Lehanneur oživljavaju Renault 4

Vanja A

Hongqi LS7

Zeljka

Ostavite komentar