Toyota predstavlja novi krosover 23. aprila, šta možemo da očekujemo? - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Toyota predstavlja novi krosover 23. aprila, šta možemo da očekujemo?

Model koji će zauzeti poziciju ispod Toyote C-HR trebalo je da ima svetsku premijeru na ovogodišnjem Sajmu automobila u Ženevi.

Toyota je nedeljama uoči ženevskog auto-salona najavljivala da će na toj manifestaciji svetlost dana ugledati novi potkompaktni krosover zasnovan na Yarisu, ali je splet okolnosti hteo da sajam bude otkazan samo nekoliko dana uoči otvaranja zbog pandemije koronavirusa.

I dok su mnogi proizvođači automobila planirane ženevske premijere ipak održali početkom marta online, japanska kompanije je odlučila da odloži promociju svog krosovera.

Toyota tada nije obelodanila novi datum premijere a kako tvrdi AutoNoción, ona bi trebalo da se održi u četvrtak 23. aprila.

Kada je reč o samom modelu, za sada je poznato da je postavljen na TNGA-B mehaničku platformu na kojoj je baziran i novi Yaris.

Automobil će koristiti hibridni sistem koji se sastoji od 1.5-litarskog benzinca i elektromotora a biće obezbeđen i pogon na sva 4 točka, što nije slučaj sa mnogim drugim potkompaktnim krosoverima na tržištu, pa će to biti jedan od prodajnih aduta ovog Toyotinog modela.

Danas objavljeno

BMW najavljuje električni M model tokom 2021. godine

V.R.

Ovo su najpopularniji polovni automobili

V.R.

Harman ExPs koncept

V.R.

Ostavite komentar