9. Septembra 2022.

Toyota predstavila Yaris Cross GR Sport

Big Portal

Toyota koristi oznaku GR Sport za modele sa diskretnim poboljšanjima performansi, dok GR i GRMN modeli imaju značajnija sportska unapređenja. Dakle, nemojte misliti da je ovaj Yaris Cross čistokrvni hot hatch.

Osnovon mehaničko poboljšanje ovog malog krosovera je revidirano podešavanje vešanja.

Što se spoljašnjosti tiče, Yaris Cross GR Sport izgleda nešto agresivnije sa sjajnom crnom maskom hladnjaka i difuzorom ispod zadnjeg branika.

Osim toga, nijansa Scorched Orange je ekskluzivna za ovaj model. Tu je i pepeljasto siva boja koja je dostupna sa kontrastnim crnim krovom i stubovima.

Auto se vozi na specijalnim desetokrakim 18-inčnim točkovima.

Foto: Toyota promo

U kabini, prednja sportska sedišta imaju nove sive presvlake sa crvenim štepovima, a sličan svetli šav primenjen je takođe i na upravljaču i ručici menjača.

Premijum GR Sport sedišta presvučena crnim perforiranim Ultrasuede materijalom, sa osloncima od veštačke kože i crvenim štepovima, dostupna su i kao opcije.

GR logo je uočljivo istaknut na prednjim naslonima za glavu, tasteru za pokretanje, ekranu s instrumentima i upravljaču, a na vratima i instrument tabli umetnute su karakteristične metalne, srebrne oznake GR Sport.

Foto: Toyota promo

Yaris Cross GR Sport pokreće Toyotin trocilindrični, 1.5-litarski Hybrid Dynamic Force pogon. Motor sa hibridnom asistencijom proizvodi ukupno 118 konjskih snaga (87 kW).

U Toyoti kažu da dug hod klipova u cilindrima pogonskog agregata, veoma brzo sagorevanje, visok kompresioni odnos od 14:1, kao i kontrole temperature i pritiska pomažu pogonskoj jedinici da dostigne toplotnu efikasnost od 40%.

Smanjenje emisije CO2 i ušteda goriva kod modela Yaris Cross GR Sport imaju za cilj da dostignu isti nivo kao na modelima u paketima opreme Yaris Cross Elegant i Adventure.

Yaris Cross se pokazao kao veoma uspešan u Evropi

Foto: Toyota promo

Predstavljen 2021. godine, Yaris Cross je od tada bio konstantno najtraženiji Toyotin automobil u Evropi, sa prodajom više od 77.000 jedinica u prvoj polovini 2022. godine, što je osiguralo tržišni udeo u B-SUV segmentu od 7,7%, i predstavlja 48% udela u gami Yaris u istom periodu.

Pretprodaja novog modela Yaris Cross GR Sport u Evropi počela je ili će početi (u zavisnosti od tržišta) u trećem kvartalu 2022.

Foto: Toyota promo
Foto: Toyota promo
Foto: Toyota promo

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare