Toyota Hilux – najbolji pick-up - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Toyota Hilux – najbolji pick-up

Toyota Hilux je osvojila Međunarodnu nagradu za najbolji pick-up automobil za 2022. i 2023. godinu. Svečanost dodele ove prestižne nagrade je održana tokom salona Solutrans 2021. u Lionu u Francuskoj.

Međunarodna nagrada za pick-up (International Pick-up Award – IPUA) održava se svake druge godine (ovo je šesto izdanje), a o najboljem je odlučivao Međunarodni žiri Nagrade za teretno vozilo godine (International Van of the Year Award Jury – IVOTY) u kojem je bilo 19 predstavnika specijalizovanih magazina.

Svakom proglašenju pobednika prethodi zajedničko testiranje svih automobila koji se takmiče za ovu prestižnu nagradu. Ove godine testiranje je održano početkom oktobra u Hrvatskoj – tačnije na Velebitu – gde su članovi žirija tokom tri dana imali priliku da isprobaju sva vozila na putu kao i van uređenih puteva. Ove godine u konkurenciji su bili Isuzu D-Max, Jeep Gladitor te Toyota Hilux koja je proglašena najboljom.

Međunarodni žiri je prepoznao Hiluxov snažan i uglađen pogonski sklop, besprekorno upravljanje i legendarni kvalitet, trajnost i pouzdanost. Osim toga, žiri je prilikom ocenjivanja u obzir uzeo i sve veću privlačnost Hiluxa na rastućim tržištima vozila s dvostrukom namenom – za slobodno vreme i gradsku vožnju.

Komentarišući ovo dostignuće, Didier Gambart, potpredsednik za Prodaju, marketing i iskustvo kupca u Toyota Motor Europe je izjavio: „Tokom više od 50 godina Hilux je uvek predstavljao izvanredan kvalitet, trajnost i pouzdanost, kao i izuzetne terenske sposobnosti. Najnovijim Hiluxom smo proširili ponudu motora novim 2,8 litarskim dizelskim motorom koji nudi još veću prefinjenost i snagu. Time zadovoljavamo potrebe mušterija koje žele ne samo radnu mašinu, nego i vozilo za slobodno vreme. Zato je, za nas, ova nagrada priznanje svih odlika ugrađenih u Hilux“.

Danas se Hilux proizvodi u šest, a prodaje u 180 zemalja širom sveta. S isporučenih više od 18 miliona vozila u celom svetu, on je najprodavaniji pick-up na svetu.

Osim potvrde kvaliteta Hiluxa, ova nagrada naglašava Toyotinu fokusiranost i napore u razvoju poslovanja u segmentu lakih teretnih vozila u Evropi, što dokazuje i nedavno Toyotino širenje u novi segment modelom PROACE CITY, u novo doba teretnih vozila predstavljanjem modela PROACE ELECTRIC i PROACE CITY ELECTRIC te revitalizaciju Hiluxa osnaženog 2,8 litarskim motorom s poboljšanim drumskim i terenskim sposobnostima. Zahvaljujući svim ovim proizvodima, Toyota stremi osvajanju 5% tržišta lakih teretnih vozila do 2023.

Danas objavljeno

Volkswagen vraća Up nakon dve godine pauze?

Zeljka

Dacia proizvela 7.000.000-ti automobil

Zeljka

Najbolji i najgori automobili u 2021. po Klarksonu

Zeljka

Ostavite komentar