Toyota Hilux AT35 - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Toyota Hilux AT35

Toyota se ponovo udružila sa inženjerskom kompanijom Arctic Trucks, koja je specijalizovana za vozila za teške terene, a rezultat saradnje je Hilux AT35.

Vozilo je zasnovano na trimu Invincible, a paket donosi modifikacije na šasiji, ogibljenju i dizajnerskom stilu.

Novo ogibljenje podiže automobil za 65mm i poboljšava prilazne i silazne uglove za devet, odnosno tri stepena. Pored toga dodati su i veći pneumatici BF Goodrich All-Terrain. Ugrađeni su novi elementi marke Bilstein, a sastoje se od specijalnih opruga i amortizera napred i podesivog antirol sistema.

Pored poboljšane preglednosti oko vozila, unapređena je i njegova pokretljivost na mekim i težim terenima zahvaljujući povećanom kolotragu na prednjoj i zadnjoj osovini i širim pneumaticima. AT35 je širi za 90mm, viši za 90mm i teži za 115kg od standardnog Hiluxa, a tovarni kapacitet mu je porastao za 43 kg, na ukupno 1053kg.

U skladu sa revizijama, prerađeni su prednji i zadnji diferencijal da bi se optimizovalo ubrzanje. Za pogon se koristi isti 2,8 litarski turbodizelski motor od 203KS iz standardnog Hiluxa, a snaga se prenosi na obe osovine preko šestostepenog automatskog menjača.

Automobil je dobio proširene blatobrane i pragove, jedinstvene oznake i sertifikat o autentičnosti. Dodatne opcije obuhvataju zaštitu podvozja, prednji panel sa dodatnim svetlima i sistem za kontrolu pritiska u pneumaticima.

Ovaj paket može da se naruči direktno od Toyote po ceni koja kreće od 18.780 EUR.

Izvor: Nacionalnaklasa

Danas objavljeno

Tragom Australa: Kako Renault bira imena za svoje modele

Vanja A

Zimska bajka: Samo 14 primjeraka ekskluzivnog Rolls-Royce Cullinana

Vanja A

Kupuju domaće: Koji su najprodavaniji automobili na velikim europskim tržištima

Vanja A

Ostavite komentar