Toyota Crown paleta uključuje još tri verzije - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Toyota Crown paleta uključuje još tri verzije

Uz standardni Crown, Toyota je danas u Japanu predstavila kompletnu paletu koja uključuje i tri dodatna modela sa različitim stilovima karoserije.

Sva četiri člana nove serije Crown će se na kraju prodavati u oko „40 zemalja i regiona“, iako Toyota nije otkrila konkretne informacije o dostupnosti od tržišta do tržišta.

Pored baznog Crowna koji će biti dostupan u Japanu na jesen 2022. i na američkom tržištu krajem 2022. godine, Toyota je takođe pokazala Sports Type (SUV), Sedan Type (tradicionalna limuzina) i Estate Type (veliki SUV).

Toyota u saopštenju navodi da Sports Type „nudi sportsko iskustvo vožnje“, Sedan Tipe „zadovoljava potrebe šofera“, a Estate Tipe je „funkcionalni SUV sa dovoljno prostora za vožnju“.

Sports Type izgleda poznato jer smo ga prošle godine videli kao Toyotin Crossover EV koncept, ali ostali su prikazani po prvi put. Što se tiče Sedan Type verzije, ona dolazi sa tradicionalnom trovolumenskom siluetom kao direktna zamena za Crown prethodne generacije.

Sva četiri vozila integrišu dizajnerske naznake iz serije bZ, sa potpuno LED svetlima koja se spajaju sa tankim maskama na prednjoj strani, sportskim otvorima na braniku, velikim točkovima i zatamnjenim staklima (unutrašnjost vozila će inače biti otkrivena kasnije).

Japanski proizvođač za sada nije objavio nikakve detalje o ova tri Crown modela koji će verovatno biti bazirani na istoj TNGA platformi kao i ostatak Toyotine linije.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Danas objavljeno

Uvoz polovnog automobila: Korak po korak

Vanja A

Legendarni terenac u prodaji i nakon 40 godina, a nije Lada Niva

Vanja A

Kakve smo polovnjake kupovali u 2022.

Vanja A

Ostavite komentar