Toyota Corolla Cross GR Sport - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Toyota Corolla Cross GR Sport

Toyota je u februaru 2019. nagovestila da će početi da pravi verzije pojačanih performansi svih svojih modela. Ponuda iz odeljenja Gazoo Racing od tada je značajno obogaćena, a novi dodatak je Corolla Cross GR Sport.

Toyota je uspostavila tri nivoa GR ponude, a GR Sport je početni i čine ga uglavnom vizuelne izmene u kombinaciji sa minimalnim promenama hardvera, Sledeći nivo je GR za prave modele visokih performansi, poput GR Yarisa i GR Supre, a top ponudu čine GRMN automobili.

Nakon što su GR Sport tretman dobili modeli Fortuner i Hilux, red je došao na Corollu Cross. Model je predstavljen na Tajvanu kao i originalna Corolla Cross. Pored vizuelnih izmena, Toyota je izvršila izmene u podešavanju ogibljenja i zaoštrila upravljanje da bi postigla nešto sportskiji osećaj u ovom kompaktnom krosoveru.

Corolla Cross GR Sport može da se dobije sa atmosferskim 1,8 litarskim benzinskim motorom od 140KS i 172Nm, koji se isporučuju na prednje točkove preko CVT menjača. Postoji i hibridna verzija koja nudi 123KS, takođe sa prednjim pogonom i CVT menjačem.

Očekuje se da će Toyota ponuditi ovu GR Sport verziju i na drugim tržištima izvan Tajvana. Benzinska varijanta u ovoj zemlji košta oko 31.600 dolara,a  hibridna 34.100 dolara.

Izvor: Nacionalnaklasa.com

Foto: Toyota

Danas objavljeno

Maserati odlaže premijeru novog krosovera za 2022: Nema čipova

Vanja A

Porsche Taycan Cross Turismo Turbo S u problemima s brzinom na „testu severnog jelena“

Vanja A

BMW M135i xDrive za 2022. prošao kroz mehanička unapređenja

Vanja A

Ostavite komentar