Totalno uništenje Rusije? - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Totalno uništenje Rusije?

Aleksij Danilov, sekretar Savjeta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine, pozvao je na uništenje Rusije, nazivajući pregovore Moskve i Kijeva “nedostojnim”.

Moskva je više puta nagovestila da je spremna za pregovore, ali je napomenula da im je Kijev uveo zabranu na zakonodavnom nivou. Volodimir Zelenski je izjavio da je dobio signale od zapadnih partnera da Rusija želi direktne razgovore i predložio javni format.

Pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov napomenuo je da Vašington, po želji, može mnogo da uradi, uključujući i uticaj na Kijev u smislu većeg poštovanja. Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je Rusija uvek govorila da je otvorena za pregovore o Ukrajini, ako Kijev sazri, onda će biti traženi posrednički napori onih koji nude.

“Samo ih treba uništiti da oni kao država prestanu da postoje u granicama u kojima sada postoje… Oni su samo varvari. A kada kažete da treba da sednete za isti sto sa ovima varvari i pričaju o nečemu, ja to smatram nedostojnim našeg naroda”, rekao je Danilov na Kijevskom bezbednosnom forumu.

Danilov je ranije izjavio i da ruski jezik treba u potpunosti da nestane sa teritorije Ukrajine, a da je narativ o potrebi da se dođe do razumevanja sa Ukrajincima koji govore ruski veoma opasan za državu. Istovremeno, Putin je ranije rekao da je pitanje ukidanja ukrajinskog jezika u Ruskoj Federaciji samo po sebi nezakonito.

B92.

Danas objavljeno

Peskov: Istraga američkog novinara ukazuje na neophodnost međunarodne istrage

M.

Moskva upozorila: Amerika će snositi posljedice zbog umiješanosti u eksplozije na gasovodima

M.

Kina traži ukidanje američkih sankcija Siriji nakon katastrofalnog zemljotresa

M.

Ostavite komentar