Iz Japana stiže torta koja je opčinila svet, a blogeri kažu da pored toga što lepo izgleda, podjednako je lepog ukusa.
Za pripremu torte potrebno je oko sat vremena, a potrebno je:
Voćni sirup (u više boja, odnosno ukusa)
Mleko
Šećer
Želatin ili agar
Promešajte u loncu 4 grama agar praha ili želatina, 150ml vode i 60g kristal šećera. Sačekajte da provri a zatim ugasite ringlu.
U smesu dodajte 300 ml mleka. Kad sve dobro izmešate, smesu stavite u kalup pa u frižider da se stvrdne.
Potom u smesu dodajte 300 ml vode i 20 ml voćnog sirupa što svetlije boje. Sastojke promešajte a onda ostavite u frižideru da se stvrdne.
Potom ponavljajte treći i četvrti korak sa drugim voćnim sirupima.
Kad su se sve smese stvrdnule, za šta je potrebno oko pola sata, izvadite ih iz frižidera. Obojeni želatin izrežite na kockice i složte na podlogu od mleka sa želeom koji je baza.
(Blic žena)