Torov čekić i mač Ume Turman idu na aukciju - holivudska rasprodaja vrijedna nekoliko miliona dolara - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Torov čekić i mač Ume Turman idu na aukciju – holivudska rasprodaja vrijedna nekoliko miliona dolara

Od modela svemirske letelice X-Wing iz Ratova zvezda do Torovog čekića, memorabilije iz omiljenih filmova idu na aukciju u Holivudu sledeći mesec.

Više od 1.800 predmeta biće ponuđeno na aukciji od 21. do 24. juna, za koju kompanija Propstore za filmske i TV memorabilije procenjuje da će prikupiti više od devet miliona dolara. Direktor kompanije Brendon Alinger rekao je da je zastupljeno više od 600 različitih filmskih i televizijskih naslova.

“Osim osnovnih rekvizita i kostima… (imamo) kolekcionarske igračke, stripove, materijale za filmsku produkciju, što znači stvari poput konceptualnih umetničkih dela, jakni za ekipu, ogromnu količinu kolekcionarskih predmeta.”

Prednjači model Red Leader X-Wing iz “Ratova zvezda: Nova nada”, koji je procenjen na 500.000 do miliona dolara.

“Verujemo da je ovo jedini pravi, netaknuti, originalni X-Wing iz prvih Ratova zvezda koji je ikad ponuđen na javnoj aukciji pa je prilično poseban”, rekao je Alinger.

Ostali predmeti koji idu na aukciju uključuju animatronički Gizmo iz filma “Gremlini 2: Novo leglo”, koji je procenjen na 80.000 – 120.000 dolara. Tu je i Torov čekić iz originalnog filma “Tor”, procenjen na 100.000 do 150.000 dolara, te model mlaznjaka korišćenog u originalnom “Top Gunu”, koji bi mogao da donese 30.000 do 50.000 dolara.

Na aukciju idu i odelo Elvisa Prislija iz filma “It Happened at the World Fair”, novčanik Samuela L. Džeksona iz “Paklenog šunda” i mač Ume Turman iz filma “Kill Bill”.

Danas objavljeno

Preminuo glumac Rej Liota

M.

Frizura kao kod Heder Loklir iz najboljih dana – kosa bujna kao osamdesetih

Zeljka

Kako da se na prirodne načine zaštitite od komaraca

Zeljka

Ostavite komentar