Tornado pogodio Kanzas - uništeno na desetine zgrada, 6.500 domaćinstava ostalo bez struje - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Tornado pogodio Kanzas – uništeno na desetine zgrada, 6.500 domaćinstava ostalo bez struje

Tornado koji je prošao kroz delove američke države Kanzas, oštetio je više zgrada i nekoliko osoba je povređeno, dok je više od 6.500 domaćinstava ostalo bez struje, saopštile su vlasti, prenosi AP.

Vlasti su objavile da je oluja sa grmljavinom zahvatila delove Vičite i Andovera i da je oštećeno 50 do 100 zgrada, a da su pojedine kuće u nekim delovima grada “potpuno razrušene”.

Šef vatrogasne službe Andovera Čed Rasel saopštio je na konferenciji za novinare da su u okrugu Sedvik tri osobe povređene, uključujući jednu ženu koja je zadobila teške povrede, a da u okrugu Batler nije utvđeno da ima povređenih i da će dodatna procena biti obavljena kasnije.

Rasel je rekao i da, iako još nije tačno poznato koliko je zgrada oštećeno, više od 900 objekata se našlo na udaru tornada, a među onima koje su pretrpele štetu naveo je i zgradu Gradske uprave, prenosi AP.

Portparol policije rekao je da su putevi blokirani oborenim stubovima za prenos električne energije i velikim krhotinama.

Nacionalna meteorološka služba objavila je upozorenje na ozbiljne oluje sa grmljavinom za države Kanzas, Ajova, Misuri i Nebraska, preneo je Bi-Bi-Si.

Danas objavljeno

Evo koliko će do vikenda pojeftiniti litar goriva u Srpskoj

M.

Vlada Srbije ograničila cijene ulja, šećera i brašna

M.

Pretučen osnovac u Banjaluci

M.

Ostavite komentar