Tornado oštetio 500 automobila namijenjenih prodaji, višemilionska šteta - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Tornado oštetio 500 automobila namijenjenih prodaji, višemilionska šteta

Snažni tornado koji je protekle sedmice pogodio Džeferson Siti u Mizuriju naneo je ogromnu štetu jednom prodavcu automobila u tom gradu.

Kako pišu lokalni mediji, na parkingu dilera automobila marki Chevrolet i Toyota u Džeferson Sitiju “stradalo” je oko 500 vozila na lageru.

Vlasnik firme, Džej Šnajders izjavio je da je na parkingu bilo 750 automobila spremnih za prodaju, a tornado je “poštedeo” svega oko 250 vozila.

Šnajders procenjuje štetu na najmanje 15 miliona dolara, ali ne isključuje mogućnost da nakon detaljnog pregleda vozila ona poraste na blizu 30 miliona dolara.

“Jednostavno, nisam mogao da verujem svojim očima. Razbacao ih je okolo kao igračke”, izjavio je vlasnik firme nakon što je video šta je tornado uradio sa automobilima na parkingu.

Šnajders navodi i da je neka od vozila pronašao na udaljenosti od 50-ak i više metara od mesta na kojem su se nalazila pre nevremena.

Konačnu visinu štete utvrdiće osiguravajuća kuća, a vlasnik je objavio da firma do daljeg neće raditi.

Ogromni tornado koji je razorio delove Džeferson Sitija dostizao je brzinu od oko 260 km/h, a bio je širok oko 1,5 km. Lokalni mediji navode da je najmanje 20 ljudi povređeno tokom nevremena.

B92

Danas objavljeno

Uspješno prvo testiranje avionskog motora na vodonik

Vanja A

Kako Beč stimuliše taksi preduzeća da pređu na električna vozila

Vanja A

Bugattijev inženjer dobio ponudu koju nije mogao da odbije

Vanja A

Ostavite komentar