13. Marta 2022.

Topli sendviči sa šunkom pečeni u rerni

Big Portal

Šunka i sir su uvijek dobra ideja. Ali, sa ovim umakom, sendviči dobijaju sasvim novu dimenziju ukusa.

Foto: Rachel Schultz

Sastojci za 12 sendviča:

  • 12 manjih zemički
  • 1 crveni luk
  • ¼ kašičice bibera
  • 200 g šunke
  • 4 lista švajcarskog sira
  • ¼ šolje maslaca
  • 2 kašičice senfa
  • 1 kašičica smeđeg šećera
  • 1 kašičica Worcestershire sosa
  • 2 kašičice maka
Foto: Rachel Schultz

Postupak:

Zagrijati rernu na 180 stepeni.

Izdinstati luk u tavi i začiniti biberom. Zemičke presjeći na pola i donji dio posložiti u veći pleh. Odozgo posložiti šunku, sir, izdinstani luk i poklopiti gornjim dijelom zemički.

Foto: Rachel Schultz

Umutiti istopljeni maslac, senf, smeđi šećer, Worcestershire sos i mak. Preliti sendviče i ravnomjerno rasporediti sos kašikom, kako bi svi bili pokriveni.

Prekriti pleh folijom i peći u rerni 15 minuta.

Prijatno!

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare