Šunka i sir su uvijek dobra ideja. Ali, sa ovim umakom, sendviči dobijaju sasvim novu dimenziju ukusa.
Sastojci za 12 sendviča:
- 12 manjih zemički
- 1 crveni luk
- ¼ kašičice bibera
- 200 g šunke
- 4 lista švajcarskog sira
- ¼ šolje maslaca
- 2 kašičice senfa
- 1 kašičica smeđeg šećera
- 1 kašičica Worcestershire sosa
- 2 kašičice maka
Postupak:
Zagrijati rernu na 180 stepeni.
Izdinstati luk u tavi i začiniti biberom. Zemičke presjeći na pola i donji dio posložiti u veći pleh. Odozgo posložiti šunku, sir, izdinstani luk i poklopiti gornjim dijelom zemički.
Umutiti istopljeni maslac, senf, smeđi šećer, Worcestershire sos i mak. Preliti sendviče i ravnomjerno rasporediti sos kašikom, kako bi svi bili pokriveni.
Prekriti pleh folijom i peći u rerni 15 minuta.
Prijatno!
Ultra.ba