12. Oktobra 2021.

Topla čokolada koja će razvedriti tmurni jesenji dan

Big Portal

Razloga za šoljicu tople čokolade ima napretek, baš kao i recepata u kojima vrsni znalci koriste najkvalitetniju čokoladu dok su dodaci poput cimeta, čilija ili đumbira dobrodošli ukoliko želite pojačati ljekovitu notu slasnog gutljaja.

SASTOJCI ZA VRUĆU ČOKOLADU:
– 150 g čokolade s 60% kakaa
– 200 ml punomasnog mlijeka
– 200 ml slatkog vrhnja
– jedna mala žlica smeđeg šećera
– prstohvat soli
– po želji malo cimeta

PRIPREMA VRUĆE ČOKOLADE:

1. Čokoladu nasjeckajte na što sitnije komadiće. Mlijeko i vrhnje pomiješajte i prelijte u lonac pa stavite da se kuha na srednje jakoj vatri.

2. Čim smjesa provrije prelijte je preko nasjeckane čokolade i miješajte dok ne dobijete gustu kremastu smjesu, ukoliko vam se stvaraju grudice nježno ih razbijte pomoću pjenjače.

3. Na kraju dodajte prstohvat soli koja će pojačati okus čokolade i malo cimeta po želji.

Savjet: Umjesto cimeta u vruću čokoladu dodajte malo muškatnog oraščića, naribanog svježeg đumbira ili čilija u prahu.

Izvor: Zadovoljna.hr

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare