20. Novembra 2021.

Top savjeti za super seks

Big Portal

Neka svaka nova noć bude puna izazova, pomjerite granice, upoznajte svoje tijelo, iznenadite partnera.

Seksolozi, bračni savjetnici i drugi najveći stručnjaci za seks podijelili su top savjete za koji če vam pomoći da imate najbolji seks ikada.

1. Koristite dodir kao najjače oružje

Seks je zasnovan na dodiru, ali većina nas ne zna kako koristiti ruke da bi partneru pružili zadovoljstvo. Potrudite se da savladate vještine masaže i erotskog dodira i otkrićete potpuno novi užitak. Ruka je najbolja seks igračka ikada izumljena, poručuju seksolozi.

2. Pitajte ono što vas zanima

Biti odličan u krevetu uči se kroz praksu, usmjeravanje, obraćanje pažnje na partnerove zvukove i pokrete, ali i kroz knjige.

Niste sigurni da li radite sve dobro? Pitajte partnera pitanja poput “Šta ti se najviše svidjelo?” ili “Sviđa li ti se više kada koristim i ruke ili samo usta?”

Ali nemojte da ga to pitate tokom seksa niti odmah nakon njega. Pitajte ga nekoliko sati poslije, kada oboje budete opušteni, otvoreni jedno prema drugom i raspoloženi za komunikaciju.

3. Recite da

Umjesto da smišljate razloge zašto ne želite da imate seks s partnerom i zašto ne želite da isprobate nešto novo poput igranja uloga ili laganog vezivanja i neostvarivanja ličnih fantazija, dozvolite sebi da kažete da i da budete otvoreni prema novom iskustvu.

Otvorenost prema novim iskustvima omogućiće vam da se dublje povežete s partnerom – i s vlastitim željama.

4. Dame imaju prednost

Stručnjaci za seks savjetuju da muškarac uvijek dovede ženu do vrhunca prije penetracije. Na taj način neće osećati pritisak tokom samog čina, seksualni odnos će donijeti mnogo više užitka, a garantovano ćete oboje biti zadovoljeni svaki put.

5. Povežite se s partnerom na više načina

Odličan seks je puno više od fizičkog čina. Kada ste vi i vaš partner povezani na više načina, mentalno, emocionalno i duhovno, vaš seksualni život biće bolji nego što ste mogli i da zamislite.

5 knjiga koje će vas dovesti do orgazma - Ljepota&Zdravlje Hrvatska

6. Pričajte tokom seksa

“Prljavi” razgovori odmah će promijeniti vaš seksualni život. Još bolje će biti ako podstaknete svog partnera da priča. Stručnjaci za seks ističu da bi uškarac u krevetu trebao da priča mnogo više od žene. Kako da ga podstaknete da progovori? Budite primjer i progovorite prvi. Dodavanjem “prljavog” pričanja vašoj seksualnoj rutini, vaši orgazmi postaće duži, jači i češći, piše Zadovoljna.hr.

7. Fokusirajte se na osjećaj

Žene prečesto razmišljaju o tome kako izgledaju u krevetu. Stručnjaci za seks savjetuju da se umjesto toga usresredite na osjećaj. Zatvorite oči, udubite se u seksualni čin i obratite pažnju na ono što u tom trenutku osjećate. Kada shvatite koliki užitak je vaše tijelo sposobno da osjetiti, vaše samopouzdanje će se vinuti do neba!

8. Probudite svih pet čula

Dodirujte: satenska posteljina, glatka koža.

Mirišite: svijeće, ulja.

Okusite: jagode prelivene čokoladom, šampanjac.

Gledajte: samu sebe u seksi donjem všu.

Slušajte: opuštajuću, seksi muziku.

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare