SASTOJCI ZA PODLOGU:
– 3 jaja
– 80 g smeđeg šećera
– 100 g brašna
– 20 g kakaa
SASTOJCI ZA NADJEV:
– 20 g želatine
– ribana kora 1 narandže
– svježi sok od 3 narandže (oko 250 ml)
– 60 g smeđeg šećera
– 250 ml vrhnja za šlag
– 1 kaščica esencije vanilije
– 200 g krem sira
SASTOJCI ZA GLAZURU:
– 50 ml vrhnja za šlag
– 1 kašika putera
– 2 kašike meda
– 100 g kvalitetne tamne čokolade
DODATNI SASTOJCI:
– ulje za podmazivanje
– šećer u prahu za posipavanje,
– pola narezane naranče za ukras
PRIPREMA:
1. Umutite bjelanjke sa šećerom u čvrsti snijeg, dodajte žumanjke i umutite u gustu pjenu. Umiješajte prosijano brašno s kakaom i ulijte smjesu u kalup za tortu obložen papirom za pečenje (promjera 24 cm).
3. Narandžinu koru, sok i šećer zakuhajte u loncu. Maknite s vatre, dodajte omekšane listove želatine i miješajte dok se želatina ne otopi.
5. Nadjev izlijte na pečenu podlogu i ostavite u frižidru 4 sata. Nakon što se stisnulo pripremite glazuru. Prvo zakuhajte vrhnje s puterom i medom, maknite s vatre i dodajte čokoladu.
6. Miješajte dok se čokolada ne otopi, a glazura malo ohladi. Zatim glazuru prelijte preko stvrdnute kreme, rasporedite i ostavite u frižideru sat vremena. Na kraju ukrasite kriškama narandže.Izvor: Zadovoljna.hr