"Top Gan: Maverik" već u prvoj nedelji prikazivanja oborio rekord u zaradi - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

“Top Gan: Maverik” već u prvoj nedelji prikazivanja oborio rekord u zaradi

Film “Top gan: Maverik” kompanije Paramount Pictures već tokom premijernog vikenda prikazivanja u nešto više od četiri i po hiljade bioskopa u Severnoj Americi inkasirao rekordnih 134 miliona dolara. Do kraja četvorodnevne praznične pauze u SAD, prema procenama kompanije za merenje “Komskor”, očekuje se da će blokbaster zaraditi 151 milion dolara.

Akcioni film “Top gan: Maverik” tako je za holivudskog veterana Toma Kruza, koji je ponovio svoju kultnu ulogu iz filma Top gan iz 1986. godine, postao film koji je ostvario najveći uspeh na blagajnama u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

Do sada je dugo očekivani nastavak na blagajnama je razbio prognoze koje su predviđale da će film zaraditi 130 miliona dolara do kraja dugog vikenda.

Treba imati u vidu da je i originalni Top gan, takođe dominirao na blagajnama kada je pre više od tri decenije, na vrhuncu Kruzove rane karijere, dostigao zaradu od 8,1 milion dolara.

U režiji Džozefa Kosinskog, “Top Gun: Maverik” prati legendarnog kapetana Pita “Maverika” Mičela (Kruz) kako se nevoljko vraća u elitni Top gan program mornarice kao instruktor koji će naučiti novu klasu borbenih pilota kako da prežive opasnu misiju.

U nastavku takođe glumi povratnik Val Kilmer kao Adm Tom “Ajsmen” Kazanski, kao i novajlije Dženifer Koneli, Džon Ham, Čarls Parnel, Monika Barbaro, Luis Pulman, Džej Elis, Glen Pauel i Majls Teler.

Na sajtu Roten tomatos (Rotten Tomatoes), “Top gan: Maverik” je dobio novu ocenu od 97 odsto pozitivnih recenzija. Takođe, dobro je prošao i kod publike koju je anketirao Sinemaskor, što mu je donelo rejting A-plus.

Danas objavljeno

Prvi put za 20 godina; Lansirana raketa Spejs Eks

Zeljka

Hilari Svonk trudna u 49. godini – glumica potvrdila da nosi blizance

Zeljka

Ćerka Serene Vilijams greškom uzela tampone: “Igračka za Karmu”

Zeljka

Ostavite komentar