Toni Parker: Evroliga je evropski NBA, ASVEL ima najmanji budžet - BIGportal.ba
Košarka Sport

Toni Parker: Evroliga je evropski NBA, ASVEL ima najmanji budžet

Nekadašnji francuski košarkaš Toni Parker u razgovoru za “Ekip” rekao je da je ponosan na uspehe svog ASVEL-a.

Parkerov tim se vratio u Evroligu i odmah deklasirao trofejni Olimpijakos za prvu pobedu nekog francuskog kluba u elitnom takmičenju od 2015.

ASVEL je već objavio da ima partnerski dogovor sa fudbalskim klubom Olimpik Lion i čelni ljudi kluba imaju zaista velike planove.

“Od samog početka se zna da želimo da budemo jedan od najvećih klubova u Evropi. U ovom momentu mogu da kažem da je što smo pre pet godina obećali ispunjeno i to se desilo pre nego što sam očekivao, ali to je samo početak. Mi želimo da pišemo istoriju kao pobednici, a ne da samo osvojimo nekoliko titula”, poručio je Toni Parker.

Što se tiče ciljeva tima, Parker je bio neodređen.

“Nemamo specifične ciljeve ove godine. Imamo najmanji budžet u Evroligi, svega 3,5 miliona evra za plate. Ovo će za nas biti godina u kojoj učimo i u kojoj ćemo videti gde i kako možemo da napredujemo”

Ako pitamo Tonija Parkera, stvari će upravo tako i da se odvijaju.

“Šta Evroliga meni znači? Uvek sam voleo evropsku košarku i ovo je jako veliko takmičenje. Evropski NBA. Imam priliku da učestvujem u organizaciji tima koji svakodnevno raste”

Parkerov ASVEL je već obezbedio dvogodišnju A licencu sa Evroligom i sve do 2021. godine biće sigurni učesnici elitnog evropskog takmičenja.

Danas objavljeno

Barselona opet razočarala – ostala bez 1/8 finala poslije 21 godine!

Vanja A

Panter junak, Partizan osvojio Pariz!

Vanja A

Zenit šokirao Čelsi u 94′ – Juventus slavi prvo mjesto!

Vanja A

Ostavite komentar