Toni Nadal: Da nije bilo povreda, Rafa bi bio GOAT - BIGportal.ba
Sport Tenis

Toni Nadal: Da nije bilo povreda, Rafa bi bio GOAT

Stric Rafaela Nadala i nekadašnji njegov trener, Toni Nadal, smatra da će njegov nećak još beležiti dobrih rezultata.

Od kako je Rafa Nadal osvojio 21. Grend slem titulu u karijeru, Australijan open u Melburnu, prestigao je Novaka Đokovića i Rodžera Federera koji su ostali na 20 najvećih trofeja.

“Nekoliko dana pred put nije znao na kakvom je tačnom nivou – malo je trenirao zbog virusa korona i drugih fizičkih problema. Nije očekivao da će biti u stanju da uradi ono što je uradio. Ja sam mislio da će biti konkuretan ako prođe prvu nedelju, a tako je i bilo“, rekao je Toni Nadal i dodao:

“Tokom svih ovih godina slušam kako će Rafina karijera biti kratka, a uvek sam govorio da se nadam da greše. I dalje mu ide dobro, i željan je da nastavi tako”.

Kada je reč o pitanju ko je najbolji teniser svih vremena, Toni Nadal diplomatski odgovara.

“Veoma je teško reći ko je najbolji – da li je to onaj koji je igrao na najvišem nivou, onaj koji je osvojio najviše titula… Mislim da bi moj nećak bio najbolji da nije bilo povreda, ali i sada malo zaostaje u odnosu na Federera i Đokovića. Verovatno je Federer taj koji je uradio najveće stvari”.

Osvrnuo se i na situaciju koja je u Melburnu dočekala Novaka Đokovića, te kasniju deportaciju iz Australije.

“Šteta je da se to desi svetskom broju jedan, ali postoje pravila koja moraju da se poštuju, sviđalo nam se to ili ne. Nikome se ne dopada da plaća porez, ali moramo to da radimo, nema drugog izbora“, poručio je Toni Nadal.

B92.

Danas objavljeno

Rasplet grupe H: Delirijum!

Vanja A

Vjetar i snijeg odložili spust u Biver Kriku za subotu

Vanja A

“Potreban nam je Novak Đoković”

Vanja A

Ostavite komentar