Tomić tvrdi da se sprema novo ubistvo u Srpskoj - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Tomić tvrdi da se sprema novo ubistvo u Srpskoj

Tomić tvrdi da postoji namjera da se Radinković u zatvoru u Foči likvidira, jer udes u kojem je stradao mladić nije izazvao on, već bivši ministar MUP RS-a Stanislav Čađo. “Možda pokušavaju ubiti Nenada i mene, ali neće ubiti istinu. Radinković je sačinio dokumentaciju kako se nesreća dogodila i ona…

Tomić tvrdi da postoji namjera da se Radinković u zatvoru u Foči likvidira, jer udes u kojem je stradao mladić nije izazvao on, već bivši ministar MUP RS-a Stanislav Čađo. “Možda pokušavaju ubiti Nenada i mene, ali neće ubiti istinu. Radinković je sačinio dokumentaciju kako se nesreća dogodila i ona se nalazi na sigurnom.

Banjalučanin Nenad Radinković, koji robija četvorgodišnju robiju, jer ga je Okružni sud u Banjaluci, pravosnažno osudio, proglašavajući ga odgovornim za smrt, u udesu u tom gradu, prije skoro punih deset godina, mladića Nikolu Đurovića, prebačen je iz zatvora u Istočnom Sarajevu u KPD Foča, rekao nam je njegov advokat Duško Tomić.

Radinković je, u BiH, izručen prije godinu dana, iz Belgije, po potjernici Okružnog suda iz Banjaluke, pa je poslat na izdržavanje kazne u zatvor u Istočnom Sarajevu. I Radinković i njegova porodica, koje zastupa advokat Tomić, traže da, odmah, bude prebačen na izdržavanje kazne u Istočno Sarajevo, Banja Luku, ili Srbiju, čije državljanstvo ima.

“Prije nekoliko dana angažovala me je porodica Nenada Radinkovića da preuzmem slučaj i odem u KPD Foču gdje je navodno iz bezbjednosnih razloga prebačen Nenad, a gdje kaznu ne izdržavaju ni oni koji su „povratnici“ u činjenju krivičnih djela u oblasti saobraćaja”, kaže Tomić.

“Otići ću u zatvor u Istočno Sarajevo da vidim kakva to opasnost prijeti mom klijentu. Sigurno mu ne prijeti porodica Đurović, koju, takođe, zastupan i nismo ni tražili odšetni zahtjev, jer oni smatraju da nije on kriv za smrt njihovog sina jedinca. Ko onda može, danas, da prijeti Radinkoviću? Tražićemo odgovor i na to pitanje i zašto je u Foči, ističe Tomić.

Tomić podsjeća da je udes u kom je život izgubio devetnaestogogodišnji banjalučki mladić bio jeziv, „koji je vozio „Punta“ i na koga je naleteo „Audi“ za čijim volanom je bio Radinković kod koga je registrovana brzina od 168 kilometara na čas“! Tomić kaže da se Radinković „tokom godine dana suđenja branio ćutanjem, očigledno ne sluteći koliku će kaznu da dobije“.

  • Ko je još učestvovao u udesu i kako se Radinkovićev auto našao na automobilu nesrećnog dječaka, nije raspravljano na sudu, ali se nadam da će doći do ponavljanja postupka – ističe Tomić.

Tomić tvrdi da postoji namjera da se Radinković u zatvoru u Foči likvidira, jer udes u kojem je stradao mladić nije izazvao on, već bivši ministar MUP RS-a Stanislav Čađo.

“Možda pokušavaju ubiti Nenada i mene, ali neće ubiti istinu. Radinković je sačinio dokumentaciju kako se nesreća dogodila i ona se nalazi na sigurnom. Sa čitavim slučajem upoznat je i glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banje Luke Želimir Lepir, ali i ministar pravosuđa Anton Kasipović. Ukoliko se Radinkoviću nešto desi odgovorni će biti Kasipović i njegov pomoćnik Pero Dunjić, koje sam informisao o svim detaljima”, navodi Tomić za Slobodnu Bosnu.

  • Zasad je najvažnije da Radinković ode na izdržavanje kazne u Istočno Sarajevo ili Banja Luku, a onda ćemo da radimo na tom slučaju korak po korak, u interesu pravde i prava, zaključuje advokat Tomić.

(SB)

Danas objavljeno

“Ne” zahtjevu Prištine

Vanja A

Tojagić: Ispravićemo i dopuniti optužnicu protiv Zeljkovića

M.

Akcija SIPA na području Tuzlanskog kantona; Pretresi na 14 lokacija

M.

Ostavite komentar