Tom Henks prodao "Peglicu" za 76.000 eura, pa donirao novac u humanitarne svrhe - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Tom Henks prodao “Peglicu” za 76.000 eura, pa donirao novac u humanitarne svrhe

To je vjerovatno najskuplje plaćeni Fiat 126p u istoriji.

Pre mesec dana, čuveni glumac Tom Henks ponudio je svoju “peglicu” na prodaju putem aukcije, a u međuvremenu je ovaj automobil dobio novog vlasnika koji je za njega izdvojio čak 83.500 dolara (oko 76.000 evra). To je verovatno najskuplje plaćeni Fiat 126p u istoriji.

A sve je počelo 2016. godine kada je, pomalo u šali, Tom Henks objavljivao selfije sa Fiatom 126p u Budimpešti, gde je boravio zbog posla. To je bilo dovoljno da privuče pažnju stanovnice Bielsko-Biale i obožavateljke Henksa, Monike Jaskolske.

Glumac prodaje popularnu peglicu, novac ide u dobrotvorne svrhe

Poznato je da je “Peglica” jedan od simbola Poljske auto-industrije, s obzirom da je ovaj mali automobil proizvodio Polski Fiat, upravo u mestu u kome živi obožavateljka čuvenog glumca.

Kada je Jaskolska videla Henksa kako se fotografiše sa “Peglicama” u Mađarskoj, pokrenula je široku akciju da mu se kupi i pokloni jedan automobil. Henks je bio presrećan i donirao je pozamašan iznos novca bolnici u kojoj je Jaskolska radila.

Šest godina kasnije, Henks je odlučio da donira isti taj Fiat 126p za finansiranje humanitarne kampanje “Hidden Heroes”.

Automobil je ponuđen na prodaju putem aukcije na sajtu bringatrailer.com gde je dostigao cenu od 83.500 dolara, što je verovatno istorijski rekordna cena za jedan Fiat 126p.

B92.

Danas objavljeno

Ford Tourneo Custom: od dizela do pune elektrike

Vanja A

Preminuo bivši vozač Ferarija

Vanja A

Istorijski preokret: Volkswagen više nije najprodavaniji u Kini

V.R.

Ostavite komentar