Tom Ford isprozivao Met Galu: "Kostimirana zabava" - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Tom Ford isprozivao Met Galu: “Kostimirana zabava”

Met Gala ili ti “Najveća noć mode” je svečani događaj koji svake godine okuplja poznate ličnosti iz različitih sfera umjetnosti. Biti na listi zvanica nekada je predstavljalo čast i privilegiju, a danas su se kriterijumi za izbor gostiju drastično promijenili.

Tu postepenu promjenu prepoznao je i modni kreator koji je za američke medije komentarisao kreacije koje su posljednjih nekoliko godina obilježile Met Galu. Svojim kritikama vješto je ciljao na stiliste javnih ličnosti, ali i na Anu Vinturu- glavnu urednicu časopisa Vog, uticajnu ličnost u svijetu mode bez koje Met Gala ne može da se održi.

“To su nekada bili veoma šik ljudi koji su nosili jako lijepu odjeću”, rekao je, pa dodao:

“Sve je pretvoreno u kostiminiranu zabavu”, kaže Tom Ford bivšoj urednici Njujork magazina Ejmi Odel. Njegove riječi ona je objavila u svojoj knjizi “Ana: biografija”.

Kako se dalje navodi u knjizi, Ford je oštro kritikovao novu modu, ističući da osoba nije morala da liči, primjera radi, na hamburger (aludirajući na kostim Keti Peri koji je nosila prije tri godine na pomenuti događaj) ili luster da bi bila glamurozna.

“Nisi morao da izgledaš kao da dolaziš iz 18. vijeka, nisi morao da ličiš na hamburger, nisi morao da dolaziš kombijem u kojem si stajao jer si na sebi imao luster”, prenosi “Pejdž siks”.

Za razliku od Toma Forda, Lisa Lav ima razumijevanja za promjene kakve se viđaju na crvenom tepihu Met Gale, objašnjavajući da su one odraz “onog engleskog” u ličnosti Ane Vintur.

“Ona voli kostimirane zabave”, rekla je Anina prijateljica.

(B92)

Danas objavljeno

Kina poslala astronaute u „Nebesku palatu“ u sklopu svemirske misije

Vanja A

Kako vas drugi doživljavaju? Uradite brzi test ličnosti

Vanja A

Četrdeset godina od albuma koji je Džeksonu donio titulu kralja popa

Vanja A

Ostavite komentar