Toksični gameri će biti isključeni iz glasnovnog i tekstualnog chata u igrama Call of Duty - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Toksični gameri će biti isključeni iz glasnovnog i tekstualnog chata u igrama Call of Duty

Gotovo svaka online igra ima problema s toksičnim igračima koji izgovaraju ili u chatu pišu uvredljive komentare, a Activision sada povlači novi potez u borbi s ovim problemom.

Radi se o novim alatima moderiranja namijenjenim igrama Call of Duty: Modern Warfare II i Call of Duty: Warzone 2.0, a kada moderatori potvrde da je igrač na “toksičan” način koristio glasnovni ili tekstualni chat, moći će iskoristiti opciju “mute” i tako ga isključiti iz svih komunikacijskih kanala. Ovo nije potpuni ban, nego predstavlja mjeru kojom će se “utišati” oni koji krše pravila komunikacije. Activision će se početi oslanjati na prijave gamera kroz in-game opciju prijavljivanja. S druge strane, kompanija Riot Games je počela proaktivno pratiti glasovni chat u igri Valorant zbog toksičnog govora.

Prije nego počnu igrati igru Modern Warfare II ili Warzone 2.0, igrali moraju pročitati i prihvatiti pravila ponašanja, a ona uključuju zabranu vrijeđanja, maltretiranja i uvredljivih komentara.

Kada gamer prijavi nekoga, imat će opciju da detaljnije opiše svoj razlog. Iz Activisiona je potvrđeno da će pomenuti alati biti korišteni za sve buduće Call of Duty naslove.

Danas objavljeno

Prije više od pola vijeka predstavljen je HP-35, prvi napredni džepni digitron

Vanja A

Da li znate šta označava “i” u riječi iPhone? Odgovor je iznenađujući

Vanja A

Igra The Sims sada ima i transrodne likove – fanovi oduševljeni

Vanja A

Ostavite komentar