Tokom vikenda kaženjen 201 pijani vozač na području Banjaluke - BIGportal.ba
Banja Luka Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Tokom vikenda kaženjen 201 pijani vozač na području Banjaluke

Tri stotine i šest prekršajnih naloga izdato je tokom proteklog vikenda na području Banjluke u sklopu akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, od čega je 201 vozač kažnjen zbog alkohola.

Policijski službenici su kontrolisali 1.984 učesnika u saobraćaju kojom prilikom je izvršeno alkotestiranje 1.917 vozača.

“Zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu sankcionisan je 201 vozača od čega, 97 vozača zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, 71 vozač zbog koncentracije alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg, a 25 vozača je zadržano lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog koncentracije alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg, kao i 2 vozača koji su odbili da se podvrgnu ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu. Takođe, kod jednog vozača je prilikom kontrole utvrđeno 3,12g/kg alkohola u organizmu. Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisano je 8 mladih vozača, odnosno vozači mlađi od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva. Tri vozača su testirana na prisustvo opojne droge u organizmu, od kojih je jedan bio pozitivan, te je u skladu sa tim sankcionisan”, saošteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Po akcentu akcije izdato je 199 prekršajnih naloga i 107 prekršajnih naloga po drugim osnovama.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, a u cilju zaštite svog života i života drugih učesnika u saobraćaju.

Danas objavljeno

Vrijednost kompanije Tesla premašila bilion dolara

M.

Rusija: Nedopustiva demonizacija srpskog naroda u BiH

M.

Uzbunjivači Frensis Haugen: „Zakerberg ima kontrolu nad tri milijarde ljudi“

M.

Ostavite komentar