21. Marta 2022.

Tofu kajgana

Big Portal

SASTOJCI: 

  • 200 g tofua
  • 1 luk
  • 1 crvena paprika
  • malo svježeg špinata
  • 1 kašika kurkume
  • 1/2 kašike dimljene paprike
  • so
  • crni mljeveni biber
  • ulje za dinstanje

PRIPREMA: 

Tofu ocijediti od viška tečnosti pomoću kuhinjskog ubrusa. Luk i papriku nasjeckati sitno, špinat oprati i narezati na trakice.

Na malo ulja dinstati luk, papriku i izmrvljeni tofu, dok povrće ne omekša.

Dodati so, biber, kurkumu i po želji dimljenu mljevenu papriku. Promiješati i dodati špinat.

Promiješati i dinstati poklopljeno da špinat uvene. Servirati uz krišku hljeba i salatu. 

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare