20. Decembra 2020.

“To ne mogu da podnesem – oni imaju sve, a ja nemam ništa”

Big Portal

On kaže da vrhunski, Top 10 igrači imaju sve ono što on nema, ali da se nikada ne bi menjao sa njima.

Nisam ljubomoran na Đokovića, Federera i Nadala. Mnogo ih poštujem. Mislim da to što rade je fantastično. Često mi ljudi kažu da imam ono što je potrebno da bude u Top 10. Ipak, ne mogu biti ozbiljan na terenu i moja fizička sprema neće nikada biti na njihovom nivou. To su žrtve koje ja ne mogu podneti. Možda je moj tenis na tom nivou, ali oni koji su u Top 10 imaju fizički i mentalni ’nagon’ – oni imaju sve to, ja nemam”, rekao je Per i dodao:

“Osvajanje Grend slema mi nikada nije bio motiv. Više volim da budem u Top 30 i uživam u životu. Volim da igram gold i pijem špricere kada god poželim, umesto da žrtvujem sve i budem broj 1. Uglavnom mi govore da me opuštanje čeka posle karijere i da bi sad trebalo da se posvetim tenisu.”

Per kaže da, za razliku od većine ostalih tenisera, ume da se opusti.

“Ali, svi oni su indoktrinirani. Niko nije opušten, tenis je njihova jedina stvar u životu. Postoji ’praznina’ koju će imati kada završe karijeru, dok ću ja i dalje imati svoje špricere, noćne provode i golf. Imam divan život, onakav kakav bi mnogi želeli da imaju. Zarađujem, uživam, putujem, najsrećniji sam momak na svetu. Imam sreće. Ne bih žrtvovao ništa da bih bio ’broj 1’”, zaključio je Per.

Per (31) je trenutno 28. igrač planete, a u karijeri je osvojio tri titule – Lion, Marakeš i Baštad.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare