“To je njegov stav”: Rukovodstvo PDP nije podržalo izjave Stanivukovića, a ovo su objašnjenja - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

“To je njegov stav”: Rukovodstvo PDP nije podržalo izjave Stanivukovića, a ovo su objašnjenja

Rukovodstvo PDP je odlučilo da podrži stav srpskog člana Predsjedništva jer se radilo o interesu Republike Srpske. Nisu tačne tvrdnje Draška Stanivukovića da smo tom podrškom isključivo stali iza Dodika.

Rukovodstvo PDP je odlučilo da podrži stav srpskog člana Predsjedništva jer se radilo o interesu Republike Srpske. Nisu tačne tvrdnje Draška Stanivukovića da smo tom podrškom isključivo stali iza Dodika.

Tako potpredsjednik PDP, Slaviša Marković komentariše posljednja dešavanja u PDP nakon posebne sjednice Narodne skupštine. Nema komentar na to što je Stanivuković izjavio da Perica Bundalo više ne treba da bude šef poslaničkog kluba, ali poručuje da se Bundalo pri glasanju držao dogovora rukovodstva stranke.

–Nismo podržali ovo što je gospodin Stanivuković rekao da je PDP podržao Dodika u skupštini. Mi nismo to gledali isključivo kao Milorada Dodika nego kao srpskog člana Predsjedništva i mislim da, kada su u pitanju takve stvari i stavovi srpskog člana u Sarajevu, da tu moramo biti jedinstveni – kaže Marković.

Šefa kluba može da smijeni samo Glavni odbor partije, dodaje Marković. Isto to poručuje i Perica Bundalo. Iako ga je partijski kolega, Draško Stanivuković juče javno prozvao, jer je podržao stav o povredi vitalnog entitetskog interesa, Bundalo uvjerava da je to stranačka tolerancija za različite stavove.

–Ne znam šta je pozadina, ali to je njegov stav. Stav rukovodstva partije i većine članova Кluba poslanika PDP je bilo da podržimo stav srpskog člana Predsjedništva. Dvoje poslanika je smatralo da treba da glasa drugačije – rekao je Bundalo.

Dok se članovi PDP međusobno javno prozivaju, lider partije Branislav Borenović uvjerava da ličnih konfrontacija nema. Razilaženja u mišljenju pravda demokratijom, ali i generacijskim jazom.

–Meni kao predsjedniku partije je jako bitno da među narodnim poslanicima nema ličnih konfrontacija. Da je tu, da kaže, neki generacijski jaz koji je sasvim logičan za ozbiljne političke stranke. Mladost i energija, ovi koji su malo u poznijim godinama i neka vrsta iskustva, i tu trebamo tražiti neki balans – kaže Borenović.

Iskusniji su glasali po stavu partije, mladost je glasala na svoju ruku i tu lider partije, i dalje, ne vidi problem. Glasanje Stanivukovića i Trivićeve protiv objašnjava i time da je to njihovo pravo i da su mu oni rekli da će tako glasati. Isto mu je rekao i poslanik Ljubiša Krunić koji je, na kraju, ipak glasao za zaključke. To je objašnjeno zabunom.

Protiv odluke o povredi vitalnog entitetskog interesa glasalo je svega šest poslanika, od kojih troje Srba. Uz dvoje PDP-ovaca, protiv je bio i poslanik SDS, Nebojša Vukanović, piše ATV.

Srpskainfo

Danas objavljeno

Vlada Srpske: Biće predložen novi zakon o nepokretnoj imovini

Vanja A

Šolc: Ne možemo slati tenkove Kijevu

Vanja A

Jasno upozorenje: Spremni na nuklerni sukob?

Vanja A

Ostavite komentar