"To je neophodno jer će mi u suprotnom biti veoma teško" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“To je neophodno jer će mi u suprotnom biti veoma teško”

Srpski teniser Novak Đoković ponovo je uputio molbu vodećim teniskim organima oko organizovanja takmičenja i rasporeda u kalendaru.

On je u nedelju, dan pred početak turnira u Dubaiju, ponovio izrazio želju za spajanje Dejvis kupa i ATP kupa, što bi se prvi put radilo u januaru, kao “Super kup”.

“Po mom mišljenju, ATP Kup i Dejvis kup moraju se spojiti”, rekao je Đoković koji je u januar osvojio svoj osmi Australian open i pomogao Srbiji da osvoji ATP kup.

Trenutno se Dejvis kup, u organizaciji grupe “Kosmos” predvođene proslavljenim fudbalerom Đerarom Pikeom, i ATP kup, u organizaciji Teniskog saveza Australije, igraju na par meseci razlike kao jedina dva reprezentativna takmičenja.

“Spajanje dva kupa je neophodno jer će recimo i meni biti veoma teško da igram u oba takmičenja svake godine, moraću da biram”, upozorio je 32-godišnji igrač, predsednik Saveta igrača ATP-a i prvi “reket” planete.

“Ne mislim da je to trajni model našeg tenisa”, dodao je.

Za Đokovića novi format Dejvis kupa nije toliko atraktivan kao prethodni.

“Ono što mi se ne sviđa u Dejvis kupu je to da više ne postoji mogućnost igranja kod kuće”, objasnio je i dodao je da i ATP kup ima svojih nedostataka.

“ATP kup će se igrati narednih deset godina u Australiji. Teško je to nazvati Svetskim kupom, nema globalne dimenzije ako je na istom mestu deset godina”.

Đoković od pobedeljka igra na turniru iz Serije 500 u Dubaiju. U prvom kolu rival mu je Tunišanin Malek Džaziri, dok nastupa i u dublu u paru sa Marinom Čilićem.

Danas objavljeno

Crvena zvezda je šampion Srbije!

Zeljka

Novak Đoković je prvi teniser sa nevjerovatnim rekordom

Zeljka

Niko kao on: Novak Đoković osvojio Rolan Garos!

Zeljka

Ostavite komentar