"To je apsolutno pogubna situacija za zemlju kao što je Rusija“ - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“To je apsolutno pogubna situacija za zemlju kao što je Rusija“

Predsednik Rusije izjavio je da Rusija mora da ostane jaka predsednička republika, a da bi uvođenje mentorstva u upravljanje državom bilo pogubno za Rusiju.

Putin je rekao da bi to značilo uvođenje dvovlašća, navodi Sputnjik.

“Mislim da se to ne može primeniti u zemlji kao što je Rusija“, rekao je Putin tokom susreta u Obrazovnom centru „Sirijus“, odgovarajući na pitanje jednog od učesnika skupa koji je, govoreći o budućnosti Rusije posle 2024. godine i isteka Putinovog mandata, naveo primer singapurskog predsednika Lu Guangjaoa. On je napustio predsedničku funkciju, ali je ostao mentor predsedniku, i u velikoj meri je određivao unutrašnju i spoljnu politiku zemlje.

Putin je objasnio koje su posledice uvođenja dodatnog nivoa vlasti iznad predsedničke.

“Ako se kod nas pojavi neka institucija iznad predsedničke, to neće značiti ništa drugo nego dvovlašće. To je apsolutno pogubna situacija za zemlju kao što je Rusija“, rekao je Putin.

Ruski predsednik je ranije danas, tokom sastanka sa predstavnicima javnih ustanova u Lipeckoj oblasti, objasnio zbog čega je predsednička republika najadekvatnija forma upravljanja Rusijom. Prema Putinovom mišljenju — za tako ogromnu, višekonfencionalnu i višenacionalnu zemlju potrebna je čvrsta predsednička vlast.

Danas objavljeno

Zaplijenjena droga od 10 miliona evra, hapšenje i u Srbiji

M.

Uoči sastanka sa Lavrovim iznenada preminuo ministar

M.

Petković: Kurti da prestane da obmanjuje javnost

M.

Ostavite komentar