Tjestenina u sosu od tikvica - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Tjestenina u sosu od tikvica

Idealan recept za lagani prolećni ručak.

Sastojci:

– tikvice

– beli luk

– mladi luk

– kocka supe od povrća

– belo vino

– testenina po izboru

– lešnik (pistaći, bademi)

– čeri paradajz

– pesto sos (po želji) 

Priprema:

U tiganju na malo ulja propržite sitno seckane tikvice i mladi luk. Pred kraj dodajte sitno seckani beli luk.

U sos možete dodati i pesto ako želite, nije neophodno. Zatim u to sipajte pola litra supe od povrća i malo belog vina.

U međuvremenu skuvajte testeninu, uzmite jednu šolju te vode u kojoj ste je kuvali. Testeninu dobro procedite. Pomešajte testeninu sa sosom i dodajte malo te vode da sos ne bude suv.

Dekorišite sa čeri paradajzom, mladim lukom i lešnicima. Umesto lešnika možete da prepečete badem ili pistaće.

Prijatno!

Danas objavljeno

Jastučići s aromatičnim krušnim mrvicama

Vanja A

Oko čega se najčešće svađaju parovi

Vanja A

Bakina kuhinja: Kolač sa makom i suvim grožđem

Vanja A

Ostavite komentar