Sastojci:
– 1 pakovanje špageta
– 1 veći pelat ili 2 manja
– 1 crni luk
– 2 čena belog luka
– bosiljak
– 125 g putera
– malo tucane paprike
– rendani parmezan
– so
Priprema:
Sipajte pelat u šerpu, a zatim oljuštite crni luk, presecite na pola i dodajte.
Stavite ceo puter, oljuštite beli luk i ubacite cele čenove unutra koje ste malo pritisli nožem.
Zatim dodajte cele listove bosiljka, malo tucane paprike i so.
Kuvajte na umerenoj temperaturi oko 45 minuta. U međuvremenu skuvajte špagete.
Kada sos bude gotov izvadite crni i beli luk i bosiljak. Sos treba da bude kremast.
Stavite špagete u sos i vaš obrok je gotov.
Jelo posuti rendanim parmezanom pre serviranja.
Prijatno!
Izvor: N1