Tjestenina sa špinatom i parmezanom - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Tjestenina sa špinatom i parmezanom

Odlična kombinacija sastojaka.

Sastojci:

– 250 g testenine

– špinat, ako je zamrznut – 1 pakovanje

– 1/2 kocke kokošije supe

– 1 glavica crnog luka

– 1 čen belog luka

– maslinovo ulje

– 1 dl belog vina

– seckani peršun

– so, biber

I još…

– parmezan

Priprema:

Skuvati i procediti testeninu.

Crni luk iseckati na kolutove, a beli izgnječiti. Maslinovim uljem prekriti dno tiganja i ostaviti da se zagreje.

U tiganju izdinstati crni luk, a zatim dodati beli.

Nakon jednog minuta sve preliti belim vinom i ostaviti da kuva par minuta. Zatim dodati špinat.

Ako koristite svež, kratko ga obarite, pa ga tek onda dodajte luku.

U jedan decilitar vode razmutiti pola kocke za supu, pa preliti preko svega. Dodati so, biber i seckani peršun, pa kuvati dok se sve ne sjedini.

Dodati testeninu u tiganj i promešati.

Staviti u tanjire i posuti parmezanom.

Prijatno!

Danas objavljeno

Kako pravilno kiseliti kupus

Vanja A

Kašičica ove namirnice svako jutro uklanja toksine iz organizma

Vanja A

Čuvari zdravlja i linije

Vanja A

Ostavite komentar