Tjestenina od ricotte i špinata - BIGportal.ba
Uncategorized

Tjestenina od ricotte i špinata

Aromatična i ukusna tjestenina, prije svega laka i brza za pripremu.

Sastojci:

150 g makarona

200 g svježeg ili odleđenog špinata

50 g maslaca

1 režanj bijelog luka

125 g ricotte

svježe naribani muškatni oraščić

1 kašičica izribanog pecorino sira

so i biber

Priprema:

Makarone skuvajte i sačuvajte jednu čašu vode u kojoj se tjestenina kuvala. Ako koristite svježi špinat kuvajte ga minut do dva u tavi s malo vode pa ostavite da se ohladi. Iscijedite svu tekućinu iz špinata koristeći se rukama i zatim ga ugrubo usitnite. Otopite maslac u većoj posudi. Kad se zapjeni, dodajte špinat, bijeli luk, makarone i dio vode u kojoj su se makaroni kuvali. Kuvajte još dva do tri minuta uz redovno miješanje. Dodajte više vode ukoliko je potrebno. Zatim dodajte ricottu i lagano kuvajte dok miješate da razlomite ricottu.

Začinite muškatnim oraščićem, pecorino sirom, soli i biberom te poslužite.

Nezavisne.

Danas objavljeno

Ugašen YouTube nalog Jutjubera sa više od dva miliona pratilaca

Vanja A

Katastrofa Španije i pobjeda Portugala u sjenci užasne slike

Zeljka

Žreb US Opena: Kecmanović u 3. kolu na Nadala, Medvedeva vreba Kirjos

Vanja A

Ostavite komentar