15. Augusta 2022.

Tjestenina od ricotte i špinata

Big Portal

Sastojci:

150 g makarona

200 g svježeg ili odleđenog špinata

50 g maslaca

1 režanj bijelog luka

125 g ricotte

svježe naribani muškatni oraščić

1 kašičica izribanog pecorino sira

so i biber

Priprema:

Makarone skuvajte i sačuvajte jednu čašu vode u kojoj se tjestenina kuvala. Ako koristite svježi špinat kuvajte ga minut do dva u tavi s malo vode pa ostavite da se ohladi. Iscijedite svu tekućinu iz špinata koristeći se rukama i zatim ga ugrubo usitnite. Otopite maslac u većoj posudi. Kad se zapjeni, dodajte špinat, bijeli luk, makarone i dio vode u kojoj su se makaroni kuvali. Kuvajte još dva do tri minuta uz redovno miješanje. Dodajte više vode ukoliko je potrebno. Zatim dodajte ricottu i lagano kuvajte dok miješate da razlomite ricottu.

Začinite muškatnim oraščićem, pecorino sirom, soli i biberom te poslužite.

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare