21. Februara 2021.

“Titula je moj odgovor na sve kritike”

Big Portal

Onako kako on to najbolje zna, igrom, savršenim tenisom i osvajanjem 18. grend slema u karijeri.

Gotovo da nije bilo dana da Novak u negativnom kontekstu nije pominjan u svetskim medijima, ali sve to je uspeo da ostavi po strani kada je bilo najvažnije.

Za mene je najvažnije bilo da sve svoje misli, pažnju i energiju usmerim u ono što je najvažnije, a to je oporavak, da uradim sve kako treba, da se držim rutina, stvari koje me čine opuštenim i dovode u najbolje moguće stanje da bih dobijao mečeve. To sam i uradio. Mnogo je lakše reći nego uraditi. Uložio sam mnogo energije, pre svega mentalno. Moj tim je sa mnom u istoj kući poslednjih nekoliko nedelja, gledali smo tenis, ali nismo sve pratili. Možda oni i jesu kada nisam bio sa njima, vesti i sve u tom stilu, sve o čemu se spekulisalo i diskutovalo, o tome šta je ko rekao u medijima“, kaže Đoković.

Novak je dodao da i pored toliko iskustva, ponekad nije lako izboriti se sa tim medijskim pritiscima.

Znam da je to potpuno nepotrebno. Ponekad je teško da se sve to izbegne. Neke stvari koje ljudi kažu, desi se to kada gledate meč, pa neko u komentaru to pomene, kako god. U svakom slučaju, dođe do vas. Naravno da nije lepo to čuti. Mismim da nije korektno od pojedinih da kritikuju bez da prethodno provere kako je stvarno. Ali, nije mi to prvi put. Imam toliko iskustva sa tim, dešavalo mi se to mnogo puta u životu, karijeri. Verovatno neće biti ni poslednji put. Na kraju, svako ko je u ovome ima pravo da kaže šta želi. Do mene je da li ću da reagujem ili ne, i na koji način. Nisam dozvolio da to utiče na moju igru. Osvajanje trofeja je na neki način odgovor na sve to”, poručio je broj jedan.

Na pitanje, da li ga boli što je često na meti kritičara, otvorio je dušu.

“Naravno da boli. I ja sam čovek kao i svi drugi, imam emocije. Ne uživam kada me neko napadne u medijima otvoreno. Naravno, ne mogu ni da kažem da ne brinem o tome. Naravno da brinem. Moram da budem iskren. Ipak, mislim da sam vremenom stvorio debelu kožu i uspevam sve to da istrpim i fokusiram se na ono što je najvažnije“, poručio je Novak.

Goran Ivanišević je poručio da je ova pobeda bila izetno potrebna Novaku posle svega što je prošao. Novak se saglasio sa njim i odgovorio na pitanje novinara koji mu je teren najvažniji.

Saglasan sam sa tim što kaže moj trener, naravno. Moram da se složim sa tim. Ako se vratim šest meseci unazad, kada sam osvojio Sinsinati, pa sam diskvalifikovan na US Openu, to me je pogodilo psihološki, emotivno, napustiti turnir na taj način i to u momentu kad sam bio u naletu. Nisam do tada izgubio meč, osećao sam se odlično. Naravno da je sve to imalo uticaja na ostatak sezone. Imao sam uspone i padove u igri iako sam uspeo da odbranim prvo mesto, što je bio cilj. Igrati bez publike bilo je krajnje čudno, nedostajala je motivacija. Otuda, naravno da sam želeo da ovu sezonu započnem najbolje što sam mogao. Dolazak u Australiju uvek nosi tu dozu samopouzdanja, zbog rekorda ovde. I to me vidi sledećem pitanju. Kao dete dam sanjao da osvojim Vimbldon i postanem broj jedan. Uspeo sam u toe 2011. Vimbldon je po mnogo čemu poseban, teren takođe. Ipak, ako gledamo kroz perspektivu rezultata i onog što sam ostvario u karijeri, onda je Rod Lejver arena moj teren“, zaključio je Đoković.

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare