SASTOJCI:
6 jaja
150 g šećera
30 piškota
espreso kafa
500 g maskarpone sira
200 ml slatke pavlake
+
150 gr nutele
75 ml slatke pavlake
PRIPREMA:
Odvojite žumanca u staklenu posudu i dodajte im šećer pa kuvajte na pari dok se šećer ne rastopi i smjesa ne postane kremasta. Ostavite na hlađenje. Za to vrijeme umutite maskarpone sir kratko mikserom i dodajte mu 200 ml slatke, nemućene pavlake pa zajedno mutite dok smjesa ne očvrsne. U ovaj fil dodajte potpuno ohlađenu smjesu od žumanaca i mutite sve dok ne dobijete glatku kremu. Piškote umačite u kafu, redajte ih na dno čaše, premažite polovinom kreme, a preko kreme stavite sloj nutele koju ste prelili vrelom slatkom pavlakom pa prohladili. Opet redajte sloj piškota i preko toga ostatak fila. Tiramisu ostavite u frižider na hlađenje tokom noći.
Nezavisne.