19. Augusta 2020.

Tiodorović: Za oko 15 dana…

Big Portal

Trenutna epidemiološka situacija u našoj zemlji je takva da smo na dobrom putu da dođemo do možda još boljih rezultata, rekao je gostujući na Pinku član Kriznog štaba i epidemiolog Branislav Tiodorović iz Instituta za javno zdravlje Niš.

“Na putu smo da se potpuno smanji broj obolelih i što je važnije preminulih i onda ćemo imati uslove da kažemo da ćemo ući u jedan miran period”, rekao je Tiodorović.

Kaže da se u kliničkim centrima i u bolnicama otpušta više bolesnika nego što se prima, ali da ima još dosta pregleda.

“Vlažno vreme pomaže virusu da se održava, a pogotovo u onim sredinama gde se ne poštuju sve mere zaštite”, rekao je Tiodorović.

Što se tiče polaska đaka u škole, Tiodorović je rekao da je zajednički stav Kriznog štaba taj da je potrebno da deca pođu školu.

“To je zasnovano na nekoliko faktora, a prvi je da imamo povoljniju epidemiološku situaciju, a ako krene neki novi pik, deca ne bi išla u školu već bi sve onlajn bilo organizovano”, istakao je Tiodorović.

Svakodnevno praćenje epidemije će nam ukazivati na to šta se dešava, dodao je on.

Kako kaže, drugi faktor je potreba, kao i da treba misliti posebno na decu, jer je vrlo bitno za, kako naglašava, razvoj mladog organizma da idu u kolektiv zbog socio-psihološkog razvoja.

Podsetio je da će od 1. septembra deca u Velikoj Britaniji krenuti u škole, kao i da o tome uveliko razmišljaju i Nemačka, Francuska, Holandija, Danska…

Svi shvataju da je potrebno da deca krenu u školu pod normalnim uslovima – naglasio je on.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare