Tiodorović potvrdio: Soj sigurno stiže u Srbiju - BIGportal.ba
Region Vijesti

Tiodorović potvrdio: Soj sigurno stiže u Srbiju

Dr Branislav Tiodorović rekao je danas da je nemoguće da Srbija neće imati nekoga ko je zaražen indijskom varijantom koronavirusa.

“Mogli smo očekivati, svakako će biti još zemalja koje će imati potvrdu indijskog soja. I mi smo na tom putu, nemoguće je da nećemo imati nekoga od naših građana, jer smo otvorena zemlja. Prema tome, treba biti dodatno oprezan i jedino rešenje je ubrzana vakcinacija i da se mere ne popuštaju naglo, već postepeno. Situaciju treba pratiti svakodnevno i po tome usklađivati mere. Kod pojave engleskog soja, imali smo mnogih komentara pa se posle pokazalo suprotno. U svetu ima preko 92 mutacije koronavirusa. Treba shvatiti realnu situaciju i biti vrlo oprezan. Bilo kakva vrsta panike nam ne vredi u ovom slučaju. Vakcinacija dobrim delom štiti od svih mutacija ovog virusa”, rekao je dr Tiodorović.

On dodaje da nemamo osnova da kažemo da je Srbija pobedila koronavirus.

“Nemamo osnova da kažemo da je ova opasna bolest pobeđena. Imaćemo još problema sa njom, situacija je zadovoljavajuća sad, ali videćemo kad prođe leto. Treba se vakcinisati i čuvati od mogućih zaražavanja.”

Kaže da je potrebno još dosta toga da se stekne kolektivni imunitet.

“Mladi su počeli sve više da se odlučuju za vakcinaciju. Da bismo imali kolektivni imunitet, mere popustili, treba nam najmanje od 60 do 70% vakcinisanih”, rekao je Tiodorović, na TV Kurir.

Danas objavljeno

Banjaluka: Nasmrt izboden mladić, poznat identitet

Vanja A

Snažan zemljotres ponovo uzdrmao Stolac

Vanja A

Drama u centru Sarajeva: Pucali na autobus, putnici prestravljeni pobjegli

Vanja A

Ostavite komentar