Tiodorović: Nema ni govora o vanrednom stanju - BIGportal.ba
Region Vijesti

Tiodorović: Nema ni govora o vanrednom stanju

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da neće ponovo biti uvođen policijski čas, ali da preporučene mere zaštite od koronavirusa moraju da se poštuju.

Tiodorović je za Blic kazao da nije završen prvi talas koronavirusa i da je neophodno nošenje maski u zatvorenom prostoru.

“Ništa neće biti od onih najrigoroznijih mera, nema govora ni o vanrednom stanju, ni o policijskom času, ali u prevoz obavezno sa maskom i na rastojanju. Zabrane poseta u bolnicama, staračkim domovima i pitanje da li ćemo za sportske susrete preduzimati neke mere, odnosno da se utakmice održavaju bez gledalaca”, naveo je on.

Epidemiolog je istakao da se mere ne poštuju, navodeći primere organizovanja većih okupljanja kao što je bio slučaj derbija Partizana i Crvene Zvezde gde, kako je naveo, nisu poštovane mere distance.

“Na utakmici nisu poštovane mere distance, jednostavno ljudi su se oglušili, kasnije je usledilo slavlje posle utakmice. Imamo organizaciju skupova, između 100 i 200 ljudi, opet bez mere zaštite, rođendani, svadbe, krštenja”, rekao je on.

Danas objavljeno

“Nijemci od ponedeljka deportuju nazad skoro sve Srbe koji se pojave na granici”

M.

“To je dokaz, policijski čas ne pomaže”

M.

Kako je Izrael obezbijedio više doza vakcina od potrebnih

M.

Ostavite komentar